Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,

Dokładnie za 2 tygodnie lecę do Amsterdamu, czy nie będę miał żadnych problemów z przewiezieniem w bagażu podręcznym nasion mj ?
Jeżeli ten temat się już pojawił, a na pewno tak było ale jakoś aktualnego nie mogłem znaleźć to z góry przepraszam.

Pozdrawiam,
  • 1049 / 10 / 0
Nie bedziesz mial, nasiona marihuany sa legalne i w Holandii i Polsce.
  • 469 / 9 / 0
Ale ich import już chyba nie.
  • 80 / 2 / 0
Jeśli produkt jest legalny w obu krajach, to nie ma opcji, żeby mogły się pojawić jakieś problemy.
To przecież tak samo jakby przewoził komputer, jeśli nie weźmie jakiejś ogromnej ilości to nie sądzę, żeby ktokolwiek się w ogóle tym zainteresował.
  • 1472 / 26 / 0
Niech zobaczy czy w Niemczech z nasionami w prawie jest wszystko ok bo przecież przez Niemcy będzie przewoził

pamiętam jak oglądałem w sprawie dla reportera program jak otwierali pierwszy sklep stacjonarny z nasionami w polsce to cos tam mółwili ,że w niemczech już sobie z tym poradzono trzeba by to było dokładniej sprawdzić
  • 2814 / 14 / 0
mfighter pisze:
Jeśli produkt jest legalny w obu krajach, to nie ma opcji, żeby mogły się pojawić jakieś problemy.
Na przywóz nasion konopi do PL należy mieć zezwolenie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 80 / 2 / 0
a to przepraszam za wprowadzenie w błąd, nie wiedziałem, chociaż sytuacja sama w sobie zabawna - przewożąc towar legalny w obu krajach trzeba załatwiać zezwolenie mimo, że nie ma żadnych akcyz, ani innych podatków dla państwa z tego co mi wiadomo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.