twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
proszę o pomoc ! są to shamany f2 i nie mam pojęcia co się z nimi stało... liście robią sie dziurawe, żółkną, i zawijają sie do dołu możliwe ze to też przez wilgoć bo ostatnio ciągle pada, lecz nie u wszytkich roślin. powiedzcie mi co to może być
http://imageshack.us/photo/my-images/25 ... 0139o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/41 ... e0137.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/57 ... 0136a.jpg/
  • 135 / / 0
Czesc!listki zawijaja sie od przelania, na Twoje szczescie pogoda juz sie poprawia.Jak z nawozami stoisz? (ile i jakie dales),sprwadziles ph gleby? Obejzyj dokladnie roslinke może za dziurki odpowiedzialny jest szkodnik,albo to jakas choroba,przejzyj dokladnie ten dzial ;-)
W truskawkach je posadziles? %-D
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 2 / / 0
hahah nie chyab to jakieś poziomki albo cos ;p z nawozow to biohumus zgodnie z zaleceniami.. co do tych szkodnikow nie jestem pewien bo nic na nich nie siedzi. a ph nie sprawdzalem.. ziemia byla mieszna 50/50 z ogrodniczego i z miejscowki z dodatkiem azofaski i dolomitu.. tylko dolomit nie byl dawany wszedziue ale tam gdzie byl tez sa te dziurki...
  • 135 / / 0
Kurde wszystko wydaje sie w porzadku.ten nawóz azotowy lub dolomit nie powinien tak popalic rosliny chyba ze przedawkowales :rolleyes: Mysle ze to wina pogody(deszczu), A roslinka byla juz na oucie w czasie upałów? Moze podlewales ja w pelnym słoncu?
Ps.dobra miejscówa możesz od razu sie najesc %-D
ORMO nie śpi ORMO czuwa ORMO życie twe zatruwa
  • 121 / 8 / 0
podepne się pod ten wątek bo nie chcę zakłądać nowego: mam na oucie, w donicy 20 litrów jedną roślinke
Od malutkiej podlewałem ją biohumusem forte, 2 x dawka z opakowania. W chwili gdy pojawiły się kwiaty przerzuciłem się na Substral do kwiatów kwitnących i też podaję +/- podwójną dawkę (do każdego podlewania).
Roślinka rośnie jak na drożdżach, kwiatku pęcznieją, zapach boski, a roślinka zdrowa (pomimo małej awarii podczas której pies połamał trochę gałązek i poszarpał kilka liści). Czy używając takich byle jakich nawozów z ogrodniczego powinnienem płukać rośline przed zbiorami czy sobie odpuścić?
ak automatic, zostało mi +/- miesiąc do planowanych zbiorów więc za jakieś 2 tygodnie powinienem zacząc płukać i podlewać wodą tak?
  • 168 / 3 / 0
Tak, 2tyg. przed ścinką.
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 52 / 0
tak jak kolega powiedział 2 tygodnie przed ścinką a smak będzie dużo lepszy. Zresztą palenie nawozów nie jest chyba zbyt zdrowe
  • 210 / 17 / 0
Jak zrobisz water curring to raczej płukanie nie będzie potrzebne. :*)
  • 16 / / 0
Mi to wygląda na niedobór magnezu, dziury w liściach od owadów.
  • 3523 / 52 / 0
Niestety linki do zdjęć nie działają, ale skoro na roślinkach są dziurki to zapewne sprawa robali.Sklepy ogrodnicze pełne są różnych złotych środków na te dziadostwo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.