zmiana nazwy ze względu na idące tym torem rozmowy - Wendrowycz
Zmiana tytułu - Berig
''Ludzie znają dziś cene wszystkiego, nie znając wartości niczego''
:-D Ciekawe co mi wyjdzie, chociaż tak czytając na necie o tym nie widzę u siebie objaw.
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 147 na 200
Wykazujesz większość cech neurotypowych
mi tak wyszło wie ktoś o co chodzi?
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 139 na 200
Wykazujesz większość cech neurotypowych
Jesteś bardziej nieautystyczny, niż autystyczny.:D
btw. Dobre pytania.
Twój wynik neurotypowy (nieautystyczny): 69 na 200
Wykazujesz większość cech Aspi
Podepne się pod temat
Mam wiekszość objawów zespołu Aspergera, we wszystkich możliwych testach mam wynik pozytywny
Jak wygląda leczenie? Terapia mnie nie interesuje, praca z ludźmi jest raczej niemożliwa, do psychiatry wybieram się już parę lat, można dostać na to leki po jednej wizycie bez konieczności zagłębiania się w problem?
-problemy z socjalizacją w wieku szkolnym
-problemy z odczytywaniem emocji i podtekstów rozmówcy w rozmowie
-"życie we własnej głowie"
-obsesyjne zainteresowania
To tyle z moich doświadczeń z takimi ludźmi.
peszel pisze:można dostać na to leki po jednej wizycie bez konieczności zagłębiania się w problem?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.