Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, we Wrześniu tego roku złapali mnie z około 0,7 gramem jakiegoś stymulanta ale na dobrą sprawę nie wiem sam co to było ludzik od którego to brałem mówił że jest bardzo podobno do mefedronu i faktycznie było ale głębiej nie wnikałem w faze bo i tak zalany grubą ilością alko byłem. Posiedziałem 20 godzin policjantom powiedziałem że nie wiem co to jest dokładnie i że będę współpracował ale nie znam dobrze kolesia który mi to sprzedał i że mogę go wskazać w lokalu w którym się kręci (nie miałem zamiru strzelić z dupy, ale nie chciałem też zgrywać cwaniaka, później miałem zamiar coś pomyśleć) Przeszukali mi chate nic nie znaleźli bo ogólnie to narkotyki zażywam naprawdę bardzo rekreacyjnie i miałem kureskiego pecha normalnie przeszukali mnie pod lokalem gdzie najwięcej patologi siedzi. I od tamtej pory cisza
ile czasu zajmuje te cale wezwania na sprawy itp i jeszcze jedno pytanie miałem zamiar wiązać przyszłość z wojskiem to teraz po takiej akcji wszystko drzwi zamknięte chyba? ile lat zawiasów mogę dostać? jakieś inne kary, grzywny? bede miał kuratora? mam 23 lata
  • 825 / 14 / 0
Zwykle 3-6 miesięcy od daty wniesienia aktu oskarżenia do sądu.
  • 17 / / 0
Jeżeli nie wiesz co to za substancja, to może się okazać, że jest legalna i nic ci wtedy nie zrobią.
Marihuana
  • 52 / / 0
mi sprawe z 62.1 wytoczyli po 10msc od pokrecenia. kolejna po dwoch, i koncowa po kolejnych 2. sprawa sie ciagnie 14 miesiecy~ pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.