Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Zostałem złapany na tegorocznym przystanku Woodstock w środę (3 Sierpnia) z narkotykami przez ochronę w cywilu, wystawiłem się w miejscu publicznym z workiem i mnie zwinęli. Miałem przy sobie ok. 7g maczanki na AM-2201; 0,3 g MDMA; po kilkadziesiąt mg 2C-I, 2C-B, 2C-P; 1,24 g haszyszu; 9 kartonów z 25C-NBOME; 3 kartony LSD i 2 g grzybów psilocibe cubensis. Dom przeszukali też ale nic nie było i nie znaleźli. Kiedy zostałem złapany byłem upity i spalony haszyszem. Po spędzeniu doby na dołku zostałem przesłuchany i zgodziłem się podpisać przyznanie się do winy i dobrowolne poddanie się karze przy zarzutach posiadania 7g marihuany, 0,3g amfetaminy i 1,24 g haszyszu. Popełniłem cholerny błąd że to zrobiłem, teraz kiedy wytrzeźwiałem i doszedłem do siebie chciałbym się procesować w sądzie żeby nie dostać zawiasów, poddać się terapii, itd. kombinować ze wszystkimi okolicznościami łagodzącymi jakie się da. Na pewno jest jeszcze szansa że przebadają wszystko dokładnie w laboratorium i uaktualnią zarzuty i postępowanie będzie się toczyć od nowa, ale jeźeli nie to czy mogę teraz po fakcie zmienić zeznania odwołać przyznanie się do winy i zrobić cokolwiek żeby to zmienić ?
On the seventh day Shiva created hashish
  • 2814 / 14 / 0
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Tak w ogóle panowie to jak uważacie, jest sens walczyć o niższy wymiar kary niż wyrok w zawieszeniu , czy przy ilości z jaką mnie złapali jest to niemożliwe ?
On the seventh day Shiva created hashish
  • 1736 / 18 / 0
Według mnie nie ma sensu walczyć. Sąd może wydać również jeszcze surowszy wyrok, a zależy to tylko i wyłącznie od tego na jakiego sędziego trafisz. Apelacje zazwyczaj (we wszystkich przypadkach do jakich pamięcią sięgam) w przestępstwach posiadania/udostępniania/sprzedawania nie dają efektu.

Widziałem kiedyś statystyki (na grupie badawczej) i porównywano tam wyroki proponowane przez prokuratora, a wyroki wydawane przez sąd.
Okazało się, że prokurator najczęściej dawał wyrok w zawieszeniu. Ludzie którzy szli do sądu mocno się zdziwili bo wyroki zapadające w sądzie różniły się tym, że:
1. Znacznie więcej było kar bezwzględnego więzienia
2. Troszeczkę więcej było kar łagodniejszych niż więzienie w zawieszeniu
3. Sąd znacznie rzadziej proponował wyrok więzienia w zawieszeniu - na korzyść powyższych, głównie bezwzględnego więzienia.

oczywiście statystyki te widziałem dosyć dawno i były one zależne również od ilości posiadanych narko i rodzaju.
  • 901 / 11 / 120
ODPOWIEDZ
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.