uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 21 / / 0
Nie mam za dużego doświadczenie ( w sumie żadnego ) bo miałem zamiar popalić sobie full bezpieczne zioło
ale nie wiem czy dobrym pomysłem jest posadzenie łatwej w uprawie rośliny (skunk #1, NL x Shiva, Misty etc) w skrzynce 50 dł 50 szer 70 wys pod 150 hps i trenować zaciekle w lst??
jak na początkującoge mam wysokie ambicje ale coż...
peace
Uwaga! Użytkownik w3bster nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: koyot »
trenowanie nie jest takie trudne, w sumie to jest banalnie proste...jest duzo poradnikow...w parze z lst idzie FIM...najlpiej trenowac lst za pomoca cienkiego drutu..o to 37dniowa roslinka zacielke trenowana fim i lst http://img340.imageshack.us/my.php?image=37day8jc.jpg

polecam poradniki na www.haszysz.za.pl
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2006 przez koyot, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Za pomocą drutu jest dużo zabawy... ogólnie uprawiając rośliny największym atutem growera jest oprócz wiedzy jest wyobraźnia... Dlatego czasami troche pomyśl i rozkmiń co by było jakby było - to ci ułatwi uprawe...

Przy LST'owaniu przyda się pamiętać że:
-roslina sie latwiej wygina jak ma troche przesuszona/sucha/x czas temu niepodlewana ziemie ---> majac uzywajac wyobrazni mozna samemu do tego dojsc... lodygi sa bardziej miekkie bo nie sa nabrzmiale od wody
- wyginamy tak zeby hormony wzrostu nie byly w czubku rosliny tylko bardziej sie rozlozyly na lodydze (hormony jadą antygwawitacyjnie czyli zawsze do góry)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 120 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: TasteOfHaze »
z pierwszym sie zgodze z drugim nie po co te hormony w to mieszac chodzi tylko o to zeby odrosty mialy swiatlo i mogly sie rozwijac rownie szybko co glowna lodyga bez zbednego wyciagania sie.
Uwaga! Użytkownik TasteOfHaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
TasteOfHaze poczytaj sobie o hormonach w kompedium....

Ej a ja mam takie pytanie jak sobie czytałem fora to odniosłem wrazenie że: Supercropping i LST to sa różne rzeczy i różnią się miedzy sobą troche... Więc to jest to samo czy to sa rózne ale podobne do siebie techniki?
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: w3bster »
Ostatnimi czasu dużo czytałem o uprawach itp. z tego co zauważyłem to Supercropping i LST są do siebie bardzo podobne w sensie działania.
Chyba że się bardzo mylę zjebcie mnie jakby co...
Uwaga! Użytkownik w3bster nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
są bardzo podobne ale są to chyba rózne techniki...
sam niewiem... :/
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: koyot »
superscroping polega na jednorazym nagieciu rosliny i metoda jest uzywana przy outdoorach...lst to ciagłe naginanie odrostow przy indorach

http://haszysz.za.pl/index.php?id=lst

http://haszysz.za.pl/index.php?id=supercropping
Uwaga! Użytkownik koyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
Nieprzeczytany post autor: w3bster »
A no patrz! Na to nie zwróciłem uwagi.
W sumie raczej mało kto bierze pod uwagę czy roślina jest nagięta raz czy x razy.
thx koyocie :-D
  • 225 / 8 / 0
Więc to jest to samo czy to sa rózne ale podobne do siebie techniki?
LST- naginasz jak największą ilość odgałęzień, aby roślina w ten sposób rozkrzaczała się i rosła na boki, a nie do góry.
Supercropping- ten jedyny, który stosuje bez żadnych zawiłości to nagięcie całego krzaka linką, aby był mniej widoczny i w minimalnym stopniu zwiększył swój plon.

Są to dwie różne techniki- ja widzę zasadniczą różnice, ale można podyskutować na ten temat.
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.