...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 329 / 9 / 0
Od 10 lat jestem uzależniona od kofeiny w różnych postaciach.najczęściej oczywiście jest to kawa ,ale rownież red bule tigery,pluszcz activ,tabletki sesja,czysta kofeina w tabsach,herbata yerba mate itp itp
Moje średnie spożycie kofeiny na dzień to 600 mg (waha się od 400 mg do 700 mg dziennie)
Czym zastąpić kofeinę??
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 7 / / 0
Niedobór magnezu powoduje większą aktywność wieczorem, a mniejszą rano: pestki dynii, orzechy laskowe, otręby, płatki owsiane, kakao, kasza gryczana. Yerba jest dobrym zamienikiem w naparze z 100g ma 50mg magnezu, więc z tych wszystkich pobudzaczy lepiej pić paragwajski wynalazek. Ja piję już 3 lata i widać lepsze samopoczucie, nie uzależnia.Po za tym kawa zakwasza o tym odsyłam do linka http://amigdalina.com.pl/?p=1313
  • 329 / 9 / 0
Tool of Wizard pisze:
Niedobór magnezu powoduje większą aktywność wieczorem,
to bardzo ciekawe co piszesz.czym jest to spowodowane?
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

• 2775 / 40 / 0
karokaro22 pisze:
Czym zastąpić kofeinę??
Niczym

Piłem po 13 czasem więcej kaw dziennie. Odstawiłem z dnia na dzień. Pierwsze kilka dni chodziłem lekko przymulony, później zacząłem czuć się dużo lepiej. Po miesiącu abstynencji od kofeiny wypiłem kawę z dwóch łyżeczek i aż mną zaczęło trzepać. Wcześniej musiałem wypić ze trzy mocniejsze kawy żeby cokolwiek poczuć, do takiego działania ciężko było się zbliżyć
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 40 / 0
karokaro22 pisze:
Czym zastąpić kofeinę??
dwaplusdobry pisze:
Rzeczywiście mate jest dobra przy wszelakim odstawianiu. A przy kawie szczególnie, bo wydaje się mieć podobny profil działania
Wikipedia pisze:
Zawartość kofeiny jest inna w różnych gatunkach yerby. Waha się ona od 0,7 do 2 procent.
Jesteście kurwa genialni, rzeczywiście nie ma to jak zastąpić kofeinę kofeiną
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 329 / 9 / 0
BS pisze:
.
Jesteście kurwa genialni, rzeczywiście nie ma to jak zastąpić kofeinę kofeiną[/quote]

:rolleyes: hmm no własnie
moze inne propozycje???

• 634 / 4 / 0
BS: ja zastąpiłem kawę yerbą i czuję się doskonale. Zresztą wiesz w jakich ilościach ją napierdałem, ksywa 'ekstremalny kawosz' nie wzięła się z niczego %-D Mate działa całkiem inaczej, nie powoduje rozdrażnienia i niemożności skupienia myśli - wręcz przeciwnie.
Eliminuje wszystkie wady kawy zastępując je pozytywami. Wiem, na każdego to inaczej działa, piszę z własnych doświadczeń (i trochę nie na temat jakby się przyjrzeć).
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 5 / 0
może tyrozyną
;)
  • 414 / 10 / 0
.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2015 przez 2+dobry, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik 2+dobry nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.