Czy narkotyki wpłynęły na Waszą pracę pozytywnie? Jeśli tak, w jaki sposób? Czy efekt jest długotrwały, czy zostanie po odstawieniu dragów?
Za to gdy kiedyś pracowałem przy pewnych pomiarach (mniejsza o szczegóły) to jak dzień wcześniej popiłem to miałem świetną precyzję odczytów. Też nie wiem z czego to się brało, ale chyba znowu z uspokojenia i dodatkowo z tego, że będąc jeszcze pod wpływem starałem się jak najbardziej mogę, żeby nie spieprzyć roboty zupełnie.
Wprawdzie nie parcuję jeszcze stale, ale zauważyłem, że łatwiej mi się zmobilizować. Dodatkowo jeśli trzeba zrobić coś bardzo nudnego, marihuana to świetna sprawa. :D
x = x
http://www.maps.org/news-letters/v18n1/ ... APS_24.pdf - tu masz znany PDF o programiście i LSD
Crick był zwolennikiem legalizacji kanabinoidów i zażywał niewielkie dawki LSD, co, jak stwierdził, pomogło mu w rozwiązaniu struktury DNA
Ale sukcesu zawodowego dzięki temu nie osiągnąłem - wywalili mnie po miesiącu bo szef się skumał co jest grane i chociaż był ogólnie dosyć miłym człowiekiem powiedział mi że jestem za wolny, że nie poleca mi palenia w pracy i że musimy zakończyć współpracę :P
Poszedłem do pielęgniarki powiedziałem jej, że źle się czuje.. Powiedziałem jej ,że wypiłem mocną kawe, 2xTigera, spaliłem 2 fajki pod rząd ( bufik +GBL tego nie mówiłem
Polecam film Jestem Bogiem.. bardzo przyjemny.. trochę bajka ale daje do myślenia
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe