ale jak jest na SŁowacji jakie tam są substancje objęte kontrolą lub będą
szukałem w necie i nic nie znalazłem mn. PCP liczę na Ciebie:) chciałbym z taka łatwością znajdować informacje jak ty
P.S. jeśli post jest w niewłaściwym miejscu proszę to proszę o przeniesienie lub założenie nowego tematu
Wydzielono z "Zm.prawa - ban na mefedron i inne w Czechach" -PcP
Smartfun pisze:nie chce zakładać nowego tematu
Smartfun pisze:ale jak jest na SŁowacji jakie tam są substancje objęte kontrolą lub będą
Ich podstawowy akt prawny dotyczący narkotyków to zákon z 2. apríla 1998 o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch (PDF). W tym akcie też jest podstawowy wykaz substancji kontrolowanych z podziałem na 3*2 kategorie z względu na stopień szkodliwości na zdrowie. Były zmiany dopisujące m.in.mCPP(11.01.2007)[2],sporo syfu w tym mefedron(1.02.2011)[3).
Smartfun pisze:szukałem w necie i nic nie znalazłem mn. PCP liczę na Ciebie:)
Smartfun pisze:chciałbym z taka łatwością znajdować informacje jak ty
Smartfun pisze:P.S. jeśli post jest w niewłaściwym miejscu proszę to proszę o przeniesienie lub założenie nowego tematu
Przypisy
- Mefedron musí byť kontrolovanou látkou, infodrogy.sk
- Zákon z 13. septembra 2007, ktorým sa dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach,
psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (PDF) - Zákon z 11. februára 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (HTML)
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.