Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 461 / 7 / 0
Zobaczcie sobie.
Kiedyś sam nad tym myślałem. Wydaje mi się to cholernie ciekawe i o wiele bardziej prawdopodobne niż istnienie Boga, aniołów i innych stworów.

Cz.1
http://www.youtube.com/watch?v=RzEE3afyMeQ
Cz.2
http://www.youtube.com/watch?v=cLwk8GXW1Qk
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 488 / 7 / 0
Czy ja wiem, gdyby Dżizas z 12 apostołami nie jechali tylko na winie to byłoby więcej polotu w tej smutnej jak pizda religii. Poza tym Rzymianie mieli rygorystyczne prawo narkotykowe, trzeba się było chować po gajach oliwnych by sobie opalić kadzidło, bo w przeciwnym razie legioniści robili wjazd i trzepali po onucach.
  • 915 / 4 / 0
Smutna jak pizda to jest Twoja nieznajomość chrześcijaństwa. Także smutne jak pizda jest to, że uważasz pizdę za smutną (chrześcijańska mentalność?).
Poza tym Rzymianie mieli rygorystyczne prawo narkotykowe

Źródło?
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
Bardzo niski poziom merytoryczny, sa tu rzucane jakies hasla nie poparte odnosnikami do zrodel, ogolne przypuszczenia i pierniczenie jakby to moglo byc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków

Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.