Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 191 / 1 / 0
Witam!
Wczoraj miałem niemiłą przygodę w efekcie mam złamany(konkretnie) nos. Kto przeżył ten wie jakie to cholernie nieprzyjemne.
Za parę dni muszę się zgłosić do lekarza na dość bolesny zabieg, noi teraz pytanie:
Czy mj przed nim mi pomoże zwalczyć ból? Czy nie podniesie mi ciśnienia? (to zdecydowanie nieporządane bo bmocno bym krwawił). Czy ktoś próbował?
Dzięki i pozdrawiam!
  • 28 / / 0
Podbijam pytanie o podniesienie ciśnienia, miałem silne zapalenie ucha środkowego i ćwiczenia fizyczne które podnoszą ciśnienie krwi sprawiają mi ból.Wiec mnie to też interesuje. Pozdrawiam.
  • 82 / / 0
Jarałem i przed i po operacja, w tym m.in. korekta przegrody nosowej, i żyję!
  • 55 / 1 / 0
A co, nie dadzą znieczulenia? mj jest dość paranojogenna (prznajmniej na mnie). Ja bym Ci radził celować w opioidy. Np. koda :-)
"Dlatego ranisz mnie
nie wiedząc o tym, nie
nie wiedząc, nie
jak mocno ja
jak mocno ja kocham Cię"
  • 1169 / 16 / 0
Ja równiez jarałem cały dzien z wiaderka a potem pojechalem na operację gdzie byłem pod narkozą.
Jak widać żyję.
  • 198 / 5 / 0
Charlie pisze:
A co, nie dadzą znieczulenia? MJ jest dość paranojogenna (prznajmniej na mnie). Ja bym Ci radził celować w opioidy. Np. koda :-)

To samo miałem napisać. Może złapać konkretnego "badtripa" jeśli można tak wogóle o M. napisać. Lepiej koda, tram na rozlużnienie.\
Piszę to ze swojej perspektywy gdyż jeśli chodzi o planowe zabiegi jestem dosć strachliwy. Kiedyś żle zaaplikowali mi znieczulenie i mam uraz "do teraz".
  • 191 / 1 / 0
Charlie pisze:
A co, nie dadzą znieczulenia? MJ jest dość paranojogenna (prznajmniej na mnie). Ja bym Ci radził celować w opioidy. Np. koda :-)
No wlasnie tak sobie myslalem że można się za bardzo przerazić...
Nie mam chyba receptorów wyrobionych do opioidów. A co do znieczulenia to dają maść która działa powierzchownie.
Myślę że spróbuję się ogłuszyć jakimiś tabletkami jednak bo nie mam teraz jak załatwić :rolleyes:
  • 33 / / 0
mj nie pomoże Ci się znieczulić, czy z mj czy bez ból podczas tego zabiegu będzie masakryczny. Kumpla musiało 2 osoby trzymać jak mu lekarz nastawiał ten nos.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.