Czytałem o tym, ale co użytkownik to inne zdanie, jedni mówią, że nie, jedni, że tak. A przypału wolałbym nie mieć.
Przeprowadza się je w przypadkach ciężkich zatruć (cel diagnostyczny) lub na wniosek Policji lub prokuratora (ew. sądu lub rodziców). Badania te trochę kosztują więc nie łudź się, że komuś tak ot sobie chce się wydawać pieniążki na masowe ich przeprowadzanie
Więc w badaniu nie byłoby nic złego gdybym to dzisiaj coś przypalił a jutro w godzinach popołudniowych się na nie wybrał?
Ostatnio mój znajomy (nieletni) narobił sobie przypału, policja zwinęła go na komendę w stanie upojenia alkoholowego, Rodzice go odbierali, na komendzie powiedzieli, że sprawa trafi do sądu rodzinnego - kumpel boi się czy czasem w sądzie nie zlecą dodatkowych testów czy badań na obecność narkotyków. Jest to możliwe?
W związku z podjęciem nowej pracy jestem zmuszona do zrobienia badań, w tym krew i mocz. Sprawa o tyle nieciekawa, że podejmuję stanowisko w administracji szpitala - badania są w zakładowym laboratorium. Będą szukać czegoś więcej? Nie wiem czy kombinować mocz od psiaków swoich czy też nie panikować. Z krwią nic nie wymyślę
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".