Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
Prace Społeczne
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
Spotkała mnie wczoraj dziwna sytuacja, a mianowicie panowie policjanci stwierdzili, że mi wjebią mandat 5000zł... po namówieniu ich zeszło na roboty społeczne, tyle, że owi panowie nic nie kazali mi podpisać, nie powiedzieli terminu, do którego mam to wykonać.. Nie zawieźli mnie nawet na dołek. Jedyne co zrobili, to mnie spisali. W związku z tym muszę odpracowywać to 60h, czy psy chciały mnie postraszyc?? I mam to olać ciepłym moczem?
  • 1 / / 0
no oczywiście że tak wiesz policja to ci może co najwyżej mandat wypisać i napewno byś go miął w łapie od wymierzania kar typu prace społ grzywna jest sąd ew prokurator pzdr
  • 96 / 2 / 0
o to skurwiele bezczelne... Nie dość, że byli chamscy do oporu, to jeszcze im się 'żarcików' zachciało...
Dzięki za odpowiedź endo19.
Temat do wyrzucenia/zamknięcia
  • 3854 / 316 / 0
Jak by Cię zawieźli na komisariat, i wypisali wniosek o prace społeczne to mógłbyś się martwić.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.