Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
Prace Społeczne
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
Spotkała mnie wczoraj dziwna sytuacja, a mianowicie panowie policjanci stwierdzili, że mi wjebią mandat 5000zł... po namówieniu ich zeszło na roboty społeczne, tyle, że owi panowie nic nie kazali mi podpisać, nie powiedzieli terminu, do którego mam to wykonać.. Nie zawieźli mnie nawet na dołek. Jedyne co zrobili, to mnie spisali. W związku z tym muszę odpracowywać to 60h, czy psy chciały mnie postraszyc?? I mam to olać ciepłym moczem?
  • 1 / / 0
no oczywiście że tak wiesz policja to ci może co najwyżej mandat wypisać i napewno byś go miął w łapie od wymierzania kar typu prace społ grzywna jest sąd ew prokurator pzdr
  • 96 / 2 / 0
o to skurwiele bezczelne... Nie dość, że byli chamscy do oporu, to jeszcze im się 'żarcików' zachciało...
Dzięki za odpowiedź endo19.
Temat do wyrzucenia/zamknięcia
  • 3854 / 316 / 0
Jak by Cię zawieźli na komisariat, i wypisali wniosek o prace społeczne to mógłbyś się martwić.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.