No więc porozmawiajmy, podebatujmy, o zbliżających się d***kratycznych wyborach samorządowych, i ich związku, bądź jego braku, z sytuacją użytkowników narkotyków.
Z doświadczenia w wątkach wiem, że paradoksalnie na Hyper nie ma zbyt wielu zwolenników "Korwina", czyli Janusza Korwin-Mikkego i jego zaplecza politycznego, ale pomijając resztę ich programu - to jedyna partia, która zrobi nam wolny, bezwarunkowy dostęp do narkotyków, nie tylko do miękkich lub ich "nieznacznej ilości" (niejednokrotnie miałem przy sobie "znaczną", ale "na własny użytek" ;] , tudzież "nieznaczną" i "znaczną" ilość twardych, więc propozycje Sojuszu Lewicy w ogóle mnie nie interesują, w żadnej dziedzinie), oczywiście nie po wyborach samorządowych, ale to miałby być wstęp do dalszych działań "dywersyjnych", które finalnie doprowadziłyby JKM i UPR czy tam WiP, bo już sam nie wiem o co tam chodzi, na szczyty władzy.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Oczywiście nie jest to wątek tylko dla UPRowców, bo tych prawie tu nie ma, tylko ogólnie pytam: jakie jest Wasze zdanie nt. zbliżających się wyborów samorządowych w kontekście legalizacji i tych innych?
babol pisze:Jednak jest to nierealne.
Poza tym JKM ma bardzo wielu zwolenników wśród ludzi nie mających 18 lat.
(taka sprawa do moderatora zanim doda - zapewniam, że moje posty nie będą trollowate i możecie już "ściągnąć" mi blokade antyspamową, wkurwia mnie czekanie na zaakceptowanie postu, które czasami trwa imho za długo. dziękuję.)
To nie jest "blokada antyspamowa" - ta procedura dotyczy wszystkich userów z >30 postów.-@Msk
John Stuart Mill pisze:Jak dla mnie to nic się nie zmieni dla nas w tym temacie. Niestety nasze władze samorządowe nie mają takich uprawnień jak niektóre stany USA, czy innej Australii.
John Stuart Mill pisze: (...) W każdym razie na rewolucje, czy chociaż ewolucje nie możemy liczyć. Chciałbym by wybrali JKM na prezydenta Warszawy. Dzięki temu więcej ludzi mogłoby go wysłuchać, a nie tylko usłyszeć gdzieś w plotce, że nie chce równouprawnienia czy tam innego czegoś ;)
london5 pisze:o ile dobrze pamiętam to w wyborach prezydenckich w ubiegłym roku za legalizacją był Janusz Korwin Mikke .
Z resztą większość polaków i tak jest przeciwna legalizacji, a jeszcze więcej baranów nawet nie rozróżnia tego od depenalizacji (i tacy krzyczą najgłośniej), więc i tak to wszystko krew w piach.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.