Na pierwszym roku studiów (ponad trzy lata temu) przeżyłem ciekawą i długą przygodę z wieloma gramami amfetaminy, marihuany, no i tabletami zróżnicowanego pochodzenia. Kilkudniowe imprezy były normą a niektóre trwały nawet tydzień. Los chciał, że mimo to zaliczyłem pierwszy rok i z czasem skończyłem z jakimikolwiek dragami (już 2 i pół roku nic).Może dobrze się stało bo przetrwałem jedyny z dawnego towarzystwa (choć smutno). Teraz zachęcony swoją "samokontrolą" chciałbym spróbować czegoś nowego... ciekawego, czegoś co mogłoby dać natchnienie na studiach artystycznych - w końcu jakoś tego magistra trzeba obronić ;)
Polećcie coś ciekawego waszym zdaniem, najlepiej możliwego do zdobycia.
Jeśli mój post nie pasuje do działu proszę o przeniesienie.
[quote="carnage9"]
2C-E -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-AcO-DMT - podobne zalezty]
super, a dostępne w jakiej postaci, lub gdzie szukać... bo duckduckgo na pierwszy rzut oka mało mówi w tym zakresie :)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
no i dzięki za odp.
a ze względu na dział: jaki konkretnie gatunek grzybów polecacie?
2c-e -bardzo przyjemne fizycznie, tanie, legalne i latwo dostepne
4-aco-dmt - podobne zalezty]
lolwut? 8-( 8-( 8-(
poleciłbym 4acodmt + palenie, gdybym cokolwiek polecał.
zanim cokolwiek zrobisz, dowiedz się koniecznie co zrobisz, i koniecznie - koniecznie PO CO to zrobisz. nie wiesz - nie działaj.
o i moze dmt
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.