Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 242 / 13 / 0
Witam

W wyniku jakiś tam dosyć dziwnych okoliczności wpadła do mnie policja i znaleźli ponad 10siątke. Zarzut posiadania i sprzedaży. Przy okazji zabrali mi parę rzeczy w tym; laptopa, telefon, ok 1000zł. Zastanawiam się kiedy mogę liczyć na oddanie mi mienia? Tym bardziej, że ów 1000zł to pieniądze uszykowane na zapłatę akademika bo 3 miechy nie płaciłem i mi się śpieszy.. Aktualnie jestem na wolności i czekam na termin rozprawy, jak dzwonię na komendę to mówią, że powiedzą mi jak będzie termin rozprawy ;].
:old:
  • 294 / 5 / 0
wiem, że to gówniana odpowiedź, ale: nieprędko. przynajmniej jeśli chodzi o kompa, bo ziomkowi trzymali strasznie długo (ponad rok na 100%)

edit: chodziło o dragi (posiadanie)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010 przez opalony chlopaczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 242 / 13 / 0
Hmmm w sumie walić nawet kompa, kartę od telefonu już dostałem. Najbardziej chodzi mi o hajs, nie utrzymują mnie rodzice i ciężko mi teraz będzie zapłacić za akademik a termim za 4 miesiące z góry mam do 15 czerwca.
:old:
  • 3854 / 316 / 0
Kiedy mi zajebali kompa (wałki na allegro + pirackie oprogramowanie, wykryte przy okazji), to trzymali go na komendzie pół roku. To jest zupełnie inny przypadek, więc ciężko powiedzieć jak to będzie.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.