Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 145 / 2 / 0
Witajcie, ostatnio bedac u pra babci poczulem dosyc mocny smutek slyszac jak zle, nudno jest jej lezec w lozku, do tego nie widzac nic. Babcia widziala oczywiscie kiedys, jednak wraz z wiekiem stracila wzrok i sily na pruszanie sie, obecnie jest po 90tce. Siedzialem i sluchalem, w glowie pojawila sie mysl- czy moge zrobic cos aby babci bylo lepiej, zeby chociaz na chwile poczula sie lepiej? No i do glowy wkroczyla marihuana, pomyslalem ze moge przygotowac babci jakies jedzenie z malym dodatkiem suszu. Nastepnie do glowy weszly dalsze pytania, a mianowicie;
-jak moze zadzialac marihuana na czlowieka ktory nie widzi(moze ktos z was palil z kims kto jest niewidomy, moze jest tutaj ktos niewidomy)
-czy marihuana nie narobi wiecej szkody niz dobrego w tak bardzo doroslym wiekiem ciele, gdzie juz nie wszystko dziala oczywiscie tak jak powinno
-czy zly nastroj na codzien nie doprowadzi do bad tripa i jakichs paranoicznych lekow.

marihuana jakiej mialbym uzyc to bylaby sprawdzona odmiana o rozweselajacym dzialaniu. Nie zamulajaca, rozkminowa.

Zaznaczam odrazu ze ten pomysl ma na celu pomoc w cierpieniu, na pewno nie ma sluzyc robieniu sobie zartow czy jakims eksperymenta. Sam nie pale bardzo duzo [2-6x na miesiac] wiec ciezko mi to na prawde dobrze ocenic, zdaje sobie sprawe ze moze to byc idiotyczny, poroniony pomysl, dlatego tez tworze ten temat zeby uniknac jakiejs glupoty w razie czego. Moze ktos juz probowal czegos takiego i wie ze to cos dobrego, moze ktos probowal i moze bez wahania napisac ze nie radzi tego w zadnm wypadku. Moja wiedza nie jest jakos porazajaca wiec nie wszystko moge przewidziec czy nie wszystkiego jestem swiadomy wiec w razie czego prosze o nie besztanie mnie czy traktowanie jak oderwanego od rzeczywistosci nastolatka zachwyconego trawa i majacego ochote nacpac wszystkich.

Z gory dzieki za pomoc, pozdro.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2010 przez kr0pka, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
moze ktos z was palil z kims kto jest niewidomy, moze jest tutaj ktos niewidomy
Tak ja. Mam osobistego pisarza. Skoro nie dostałem jeszcze bana, musi być rzetelny %-D .

Prowokacja.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kr0pka »
Zastanow sie nastepnym razem zanim cos napiszesz.

Mam znajomego ktory korzysta z komputera, jest program ktory czyta wszystko co wyswietla sie na monitorze a po systemie prusza sie za pomoca skrotow. Jako audiobooki ma nagrane lekcje obslugi komputera. Malo tego, opowiadal mi o znajomych ktorzy sa niewidomi a pokonczyli wyzsze szkoly w kierunkach informatycznych. I chociaz ciezko to sobie wyobrazic [mi samemu bylo ciezko to ogarnac kiedy pomagalem mu przy czyms na kompie] to moj znajomy na prawde korzysta z komputera i internetu mimo tego ze jest niewidomy.
  • 3854 / 314 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Brak poczucia humoru ? Pokolenie Ł.K, proszę, wyjeba ten temat.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
Kur@!%. W czym ci ten temat przeszkadza? Co jest zlego w tym ze chce pomoc czlowiekowi? Jesli widzisz w tym jakis konkretny idiotyzm to napisz o co ci chodzi a nie rzucasz jakies glupie hasla, poparte sam nie wiem czym.
  • 2497 / 49 / 0
Jebac trawe, daj babci kwasa!
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / 2 / 0
No i takie rzeczowe rady sie ceni!
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: BenekMJ »
nic się jej zapewne nie stanie tylko się wyluzuje troche i samopoczucie się poprawi tak myśle
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
po tym, jak lekarze faszeruja starszych ludzi rolkami i ssri to może to być lajtowa i dobra opcja
ale na nieświadomce jest to nieuczciwe i złe...
  • 145 / 2 / 0
oczywiscie moge powiedziec ze to co przygotuje do jedzenia to jedzenie ze sklepu zielarskiego ktore poprawia nastroj czy w jakis sposob dziala pozytywnie na organizm zeby babcia nie byla przestraszona efektami.
czekam na dalsze opinie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.