Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. 4-MAR i BZP.
ODPOWIEDZ
  • 1233 / 11 / 0
MeOPP - para-metoksyfenylopiperazyna; pMPP, 4-MPP, paraperazyna jest substancją należącą do grupy piperazyn.
[ external image ]
http://en.wikipedia.org/wiki/MeOPP

Dostępność: 5
Wykazuje właściwości stymulujące. Jest inhibitorem wychwytu wzrotnego monoamin (np. dopaminy i serotoniny). Na podobnej zasadzie działa amfetamina, jednak MeOPP wywołuje nieco słabszą stymulację. Substancja zazwyczaj jest brana w dawkach 120-200 mg, niektórzy dochodzą do 500mg. Wchodzi przez 30 minut; czas działania 4-6 godzin. Pobudza jednak w przeciwieństwie do innych stymulantów nie powoduje stanow nerwowości czy niepokoju. Odsuwa na bok złe myśli, nerwy i stresy podobnie jak to robią benzodiazepiny. Bardzo często jest łączona z innymi piperazynami. Jednym z najlepszych miksów jest MeOPP : mCPP ( 50mg:30 mg) wywołujący silną euforię i empatię. Wciąż niezbadanym, a bardzo obiecującym miksem jest MeOPP: pFPP. MeOPP powinno intensyfikować działenie pFPP.

Efekty działania MeOPP (200mg+ ; mężczyzna 74kg)
Pozytywne:
- euforia
- empatia
- z jednej strony stymuluje, ale również wywołuje uczucie relaksu
- zmiany w odbiorze muzyki
- mogą wystąpić bardzo słabe CEV i podobna "poświata" jak po LSD (ten aspekt działania jest bardzo słaby)

Negatywne:
- bółe głowy
- brak apetytu
- podwyższenie temp. ciała
- nudności

Przy większych dawkach przypomina MDMA, jednka poprawa działanie MeOPP wymaga stosowania wyżej wspomnianych miksów.

Najczęstszą drogą administracji, podobnie jak w przypadku pFPP jest połykanie lub wciąganie dichlorowodorku. Nie zaleca się palenia piperazyn. Sól jest ciężko przeprowadzić do fazy gazowej, a freebase bardzo mocno piecze (wręcz pali) drogi oddechowe.

Substancja jak do tej pory zakazana w Nowej Zelandii, w Polsce legalna i wykorzystywana przez smart shopy. Obok pFPP to piperazyna naprawdę godna polecenia. A jej pełen potencjał można dopiero odkryć miksując z innymi piperazynami.
Ostatnio zmieniony 29 lutego 2012 przez surveilled, łącznie zmieniany 5 razy.
Powód: dodano strukturę i link do Wikipedii
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ranahon »
Orientuje się ktoś jaki będzie czas działania przy dawce ok 400mg i jak długo będzie utrzymywało się powiększenie źrenic?
  • 1951 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: 69plateau »
Czy MeOPP wyrabia szybko tolerancję? I czy występuje tolerancja krzyżowa z pfpp?
Uwaga! Użytkownik 69plateau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
jakie dawkowanie przy snifie? wiem, że jest mało smaczna, ale zakładamy, że pięć minut wcześniej stosujemy np lidokaine. próbował ktoś? Właściwie to smak jest nawet znośny w porównaniu do pfpp więc myślę, że dałoby się bez znieczulaczy...

Zakładamy, że podane oralnie 50mg pfpp + ~100-150meopp wzmacnia podany 20minut później mefedron okołow dwukrotnie. Ile należałoby podać obiektowi padań samego meopp razem z mefem aby wzmocnić działanie tego kotonu tak samo mocno??
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Nie polecam tej drogi administracji - boli.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
przeżyłem... ;) no ale w takim wypadku co lepsze lidokaina czy benzokaina?
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 75 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yto »
Potrzebuję dziś energii do działania a z braku bufedronu, który na dzisiejszy dzień byłby idealny postanowiłem wspomóc się MeOPP. Jak na razie dochodzę do wniosku, że była to bardzo dobra decyzja. 100mg snifem o godz 9 działa jak dla mnie dużo przyjemniej niż buferdon. Poza stymulacja mam też bardzo dobry humor połączony powiedzmy z lekkim zdystansowaniem się od dzisiejszych spraw ale jednak cały czas robię to z czym muszę się wyrobić przed 18. Źrenice normalne co jest dla mnie dość dziwne. Nie mam też chęci na dociąganie tak jak w przypadku bufedronu ale 150mg czeka jeszcze ew. na swoją kolej.
  • 129 / 4 / 0
Yto pisze:
Potrzebuję dziś energii do działania a z braku bufedronu, który na dzisiejszy dzień byłby idealny postanowiłem wspomóc się MeOPP. Jak na razie dochodzę do wniosku, że była to bardzo dobra decyzja. 100mg snifem o godz 9 działa jak dla mnie dużo przyjemniej niż buferdon. Poza stymulacja mam też bardzo dobry humor połączony powiedzmy z lekkim zdystansowaniem się od dzisiejszych spraw ale jednak cały czas robię to z czym muszę się wyrobić przed 18. Źrenice normalne co jest dla mnie dość dziwne. Nie mam też chęci na dociąganie tak jak w przypadku bufedronu ale 150mg czeka jeszcze ew. na swoją kolej.
Przy pfpp jest podobnie?
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Znacząco inaczej, jak na mój gust ;)
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 75 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yto »
Old Death pisze:

Przy pfpp jest podobnie?
Po 50mg pFPP miałem takie zamotanie w głowie, że w życiu nie chciałbym znaleźć się w takim stanie w pracy albo na uczelni.

Po dniu spędzonym w towarzystwie MeOPP nie mogę powiedzieć złego słowa o działaniu tej piperazyny solo. Z wszystkim się dziś wyrobiłem, miłe gadki z ludźmi i w sumie cały czas duża trzeźwość myślenia. W sumie jedyny minus to taki, że cały dzień praktycznie nic nie jadłem jest godzina 23 a ja nie jestem ani trochę głodny. Chyba pora na jakiegoś lola i zasłużony odpoczynek :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Akcja CBŚP i czeskiej policji: rozbicie międzynarodowej grupy przestępczej

Policjanci Zarządu w Krakowie CBŚP we współpracy z czeskimi organami ścigania rozbili międzynarodową grupę przestępczą zajmującą się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Zatrzymano 16 osób oraz zabezpieczono ponad 12 kg różnego rodzaju narkotyków. Działania te są częścią szerszego śledztwa dotyczącego przemytu substancji psychotropowych w Europie, które nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gliwicach.

Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).