Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam

Czy istnieje w ogóle jakaś tryptamina czy fenyloetyloamina, która nie wpływa na pracę serca a przede wszystkim nie podnosi ciśnienia krwi?

Pozdrawiam.
  • 350 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Flashback »
Chyba nawet czekolada w jakiś tam sposób oddziałuje na pracę serca i układ krwionośny ,więc wydaje Mi się ,że NIE.
Ale to tylko Moje zdanie.

Ps. Podejrzewam ,że masz coś z serduchem ,albo układem krwionośnym ,więc lepiej nie kombinuj z takimi rzeczami.
Uwaga! Użytkownik Flashback nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1474 / 16 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
Jeśli sie nie myle to nie ma takiej...
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Dokładnie to mam tylko lekko podwyższone ciśnienie. Nie wiem czy jest sens bawienia się z kwasami ;)

Może macie jakieś pomysły?
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
lekko podwyższone ciśnienie? Myślę, że to nie kłopot. W końcu kwasu nie wrzuca się codziennie. Nie powinno być problemu. Już mocniej robi przedawkowanie kofeiny (tak mi się zdaje). :)
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Pilleater de pigułożerca nie zna kolorów nie mających wpływu na pracę serca. Mózg, w głównej miarce neuroprzekaźniki kontrolują pracę pikawy. A to na neroprzekaźników ruch wzmożony wpływają kolory. Na receptory, a receptory na neuroprzekaźniki, no. Można stosować beta blokery, ale te znowu są na receptę i imo nie powinno się ich używać na własną rękę, choć oczywiście umiejętnie z dobraną dawką nie powinny być na dłuższy dystans arcywielce szkodliwe. Jeśli masz wadę serca to masz problem, wtedy odradzam fenetylamin, bo to one dają sercu w dupę, choć wydaje się, że organizm ma tylko dupę jedną. Serce też swoją ma %-D Tryptaminy przynajmniej w moim przypadku aż tak mocno odczuwalnie nie dają po sercu i osobistycznie uważam je za bardziej bezpieczne. Kolejnym moim zdaniem skupianie się na ciśnieniu podczas tripa ma na jego odczuwalny, przyspieszony rytm, jak najbardziej wpływ. Siła sugesti i koncentracji. Tak, tak :] Wiercenie bad tripistycznych myśli tylko bardziej je nakręca. Znowu wkręt w coś przyjemnego... Tylko se ochotę na kolory robię :wall: Jesteśmy młodzi i głodni życia, będziem żyli trylion lat, a przynajmniej jeszcze te kilka, hehehe
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 543 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fajka »
Miałem podobne obawy i co? Chuj! Zero problemów z pikawą. Nie ma się czego obawiać. A tendencje do napierdalającego serca miewam. Przy tryptaminach (LSD, 4-AcO-DMT) wszystko luz. Oczywiście w rozsądnych ilościach.
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Jedno jest pewne, napewno nie 4-HO-MET, serce po nim wali jak szalone. Sam musialem wziac acard czy costam, zeby przeszlo. Wydaje mi sie, ze po kazdej tak bedzie.
Feel free. Of me.
  • 1180 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kowalskii »
Po amt serce dosyć znacznie przyspieszone, puls ok 90/min, ciśnienie tez pewnie w góre idzie, ale nie mierzyłem.

Po docu puls również przyspieszony i wzrost ciśnienia jest na pewno, ale chyba trochę mniej niż po amt.

Po lsd ciśnienie idzie mocno w górę, no ale za jakość trzeba płacić hehe

Ze wszystkich psychodelików jakie brałem najmniejszy wpływ na układ krwionośny miało 2c-e.

A odnosnie beta blokera to idz do apteki, powiedz, że przyjechałes do rodziny z odległego miasta, ale zapomniałeś leków na nadciśnienie, któych podobno nie można odstawiac nagle i już czujesz że serce ci wali mocno i poproś o np. Bisopromerck 10mg. Przed zarzuceniem razem z psychodelikiem wypróbuj go tzn zjedz, ćwiartkę (tak, ćwiartkę) tabletki i zobacz jak zareagujesz, a potem mozesz połączyć.
Wszystkie moje opowieści w moich postach zostały wymyślone i nie jest to prawda.
  • 2179 / 31 / 0
nie ma takiej tryptaminy. Nawet jeśli one bezpośrednio nie działają na serce to ich efekty na pewno. Podjarka = zwiekszone ciśnienie + przyspieszony puls. Ale bez przesady. Jeśli masz cisnienie rzędu 140/90 to na fazie podskoczy maks do 180/110. Nie jest to mało ale generalnie mało prawdopodobne że coś strzeli. Chyba że masz zaburzenia rytmu serca.
Hidden mefedron User
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.