Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum ,także jak popełnię jakąś gafę proszę o wyrozumiałość :).

Kupiłem w zagranicznym sklepie mieszankę, o dość przyjemnym działaniu ;) relaksującym, moje pytanie jak w temacie. Jak sprawdzić czy ta mieszanka nie zawiera środków zakazanych w Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii znowelizowanej w maju 2009? Czy jest jakieś laboratorium które przeprowadza takie testy? Może ktoś robił coś takiego i będzie mógł pomóc w tej kwestii?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
pzdr
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Idź na milicję ;-)
לאכול חומצה!
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: bronson »
hehe no tak myślałem o milicji, ale co jak będzie coś illegal? :) zresztą pewnie i tak nie będą wiedzieli jak to zbadać a chciałbym wiedzieć czy można takie kadzidełko zapachowe posiadać i legalnie sprzedawać.
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Pójdą na zaplecze wypróbować. Jak klepnie = konfiskata mienia, a Ty idziesz siedzieć za bzikotyki ;]

Co by nie przeginać pauki - powiem jak sprawa wygląda: się kurwa przejmujesz czy legal/nielegal. Wjadą na chatę to się dowiesz;p
Jak dalej się cykasz to możesz mi przesłać próbkę na laboratorium. Nie takie rzeczy testowałem ;-)

Ach, zapomniałbym - potrzeba przynajmniej jednego grama, by maszyna losująca zadziałała!
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2010 przez gringo, łącznie zmieniany 1 raz.
לאכול חומצה!
  • 5 / / 0
hehe no o to chodzi że przesłałbym tylko muszę wiedzieć czy można ;) jak będzie można to zaraz do testów ślę coby rynek zdobyć hehehe
  • 300 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: glebaa »
@bronson : zadzwoń do Instytutu Sportu i Kontroli Dopingowej - zapytaj się czy ci nie zrobią analizy danego środka - pewnie zrobią ( pytanie za ile :) ). Z tym że jeśli wyjdzie coś nielegalnego to tutaj nie jestem pewien ale oni to zapewne zgłoszą na policję.
Jeśli wyjdzie coś nielegalnego - to Ty również powinieneś dokonać zgłoszenia do odpowiednich władz - że stad i stad kupiłeś takie coś.

Pozostaje pytanie - czy aby na pewno chcesz wydawać trochę kasy na badanie i ryzykować kilka wizyt u odpowiednich służb :)

W Polsce nie ma czegoś takiego jak Harm Reduction - nie ma ani organizacji, ani laboratoriów ani kur** nic nie ma co pozwoliłoby bezpiecznie i legalnie funkcjonować w kraju gdzie narkotyki są zakazane i nielegalne. Wogóle wszystko co daje faze - w rozumieniu naszych włodarzy - jest kur** SAMO ZŁÓ - dopalacze zło , narkotyki zło. Gorzoła i fajki nie są ZŁO.

Ależ mi się cisnienie dzwigło... od tego myślenia :)
- Nice shoes. Wanna fuck?
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
A po co w ogóle sprawdzać taką legalność? Myślisz że gdyby Cię z takową złapali to chcieliby ją poddać testom? No chyba że masz to w nie orginalnym opakowaniu i pies stwierdzi że to może być marihułana i Cię zawiną.
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 294 / 5 / 0
podaj nazwę mieszanki, to może będziemy Ci mogli pomóc

kwik, 763:
"chciałbym wiedzieć czy można takie kadzidełko zapachowe posiadać i legalnie sprzedawać. "
myślę, że tu jest pies pogrzebany w jego pytaniu
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 5 / / 0
tak jak piszesz do kolego pies jest pogrzebany w moim pytaniu :) Myślałem żeby zbadać to w PTK http://www.kryminalistyka.pl/pl/ek_zl_index.html tylko co jak będzie nielegal, np jakaś roślina co to ją zdelegalizowali w maju? a mieszanka ma potencjał... ;)
  • 5 / / 0
Witam ponownie Panowie :)

dzwoniłem do dyr. Polskiego Towarzystwa Kryminalistycznego i pytam grzecznie czy jest możliwość zbadania produktu etnobotanicznego pod kątem zawartości substancji zabronionych zgodnie z ustawą o przeciwdziałaniu i w słuchawce słyszę : chwila... Dzwoni jakiś.... ziółka chce sprowadzać i sprzedawać, co robimy? drugi głos niezrozumiale bla bla.. i po chwili dyr. mówi tak, niestety nie zrobimy, mamy złe doświadczenia. do widzenia :) tak w skrócie wyglądała rozmowa zresztą trudno mówić w skrócie.. hehe tak wyglądała rozmowa z organizacją pożytku publicznego :( żal.pl

Może jakiś jeszcze pomysł ktoś ma? Nazwa mieszanki ESCPHORIA.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...