Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Ostatnio interesuje sie efektami delegalizacji narkotyków. Szczególnie Meksyk i Kolumbia mnie interesują, z przyczyn oczywistych. Co o tym myślicie? Czy nasze kraje, głównie UE, nie są winne tego co tam się dzieje przez swoją głupote? Uciskają obywateli, nie dają palić, a biedne kraje staja sie siedzliskami mafii, ludzi zabijaja i u nas i u nich. Co otym myslicie? Rzucam linka ktory mi bardzo oczy otworzył:

http://www.komentarzpolityczny.com.pl/i ... mika-wojny
  • 1611 / 34 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
Warszawa-Bogota lot w jedna strone wylot:2010-02-04 cena od: 3348 PLN
poleć sprawdzić - koko giet za 1$
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
Lepiej już się do londra za 100zł przelecieć(kupić bilet z półrocznym wyprzedzeniem) i z londra za kilka stówek polecieć.
oj dana dana, nie boje się bana
  • 67 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gues1234 »
[quote="Kiniu"]
Ostatnio interesuje sie efektami delegalizacji narkotyków. Szczególnie Meksyk i Kolumbia mnie interesują, z przyczyn oczywistych. Co o tym myślicie? Czy nasze kraje, głównie UE, nie są winne tego co tam się dzieje przez swoją głupote? Uciskają obywateli, nie dają palić, a biedne kraje staja sie siedzliskami mafii, ludzi zabijaja i u nas i u nich. Co otym myslicie? Rzucam linka ktory mi bardzo oczy otworzył]

Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi w tym poście.
Uwaga! Użytkownik gues1234 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
Kiniu pisze:
Czy nasze kraje, głównie UE, nie są winne tego co tam się dzieje przez swoją głupote? Uciskają obywateli, nie dają palić, a biedne kraje staja sie siedzliskami mafii, ludzi zabijaja i u nas i u nich
?
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 587 / 2 / 0
oj miśki, chodzi mu zapewne o fakt, że rozwija się nielegalny biznes i handel narkotykami który - ponieważ zepchnięty do podziemia - prowadzi do przejęcia interesu przez mafie które jak wiadomo nie przejmują się prawem ani "zwykłymi" ludźmi, więc "zwykli" ludzie nie chcący mieć nic wspólnego z nielegalnymi substancjami ani z mafią zostają wciągnięci albo pokrzywdzeni przez mafie. Pieniądze trafią do kilkunastu "ważnych" osób, a reszta jest uciskana, terroryzowana a obywatele są narażeni na walczące ze sobą mafie(np. w meksyku mafie zabijają obywateli o umieszczają ich głowy w środku miasta - dla przestrogi). Gdyby nie to, że narkotyki u nas są nielegalne, mafie te nie mogłyby się rozwinąć na tyle, by zadać cierpienie tylu ludziom, o to chodziło ?
  • 438 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
O ja. Skminiłem. Jeśli mu chodzi o to co tobie. No i co z tego? Tak jest w Meksyku. Ich problem. U nas tak nie jest i nigdy nie będzie.
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 587 / 2 / 0
kwik763 pisze:
O ja. Skminiłem. Jeśli mu chodzi o to co tobie. No i co z tego? Tak jest w Meksyku. Ich problem. U nas tak nie jest i nigdy nie będzie.
To mam nadzieję był kiepski żart ? W meksyku też mieszkają ludzie, którzy mają prawo godnie żyć, my swoimi fanaberiami i chorym prawem nie mamy prawa robić z tych państw przytułków mafijnych, nie mówiąc o innych oczywistych faktach które stoją za legalizacją narkotyków, temat trochę durny bo wydaje mi się, że było to oczywiste dla większości użytkowników tego forum.
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2010 przez SimonNoK, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 915 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: feydewey »
Mój ojciec był w Meksyku parę lat temu, i bardzo sobie chwalił. Zdaje mi się, że ludzie mocno demonizują ten kraj (zwłaszcza porównując go do Polski, że jest "meksykiem europy") - a ojciec do dziś chciałby tam wrócić, i siedzi w kulturze po uszy, wie co się dzieje, koresponduje ze znajomymi, i perfect zna tamtejszą gwarę.
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
nie ma to jak trochę pokozaczyć ;-)

jest słońce - jest radość - ot co w Meksyku jest fajne
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...