Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Zapraszam do zapoznania się z ciekawą pracą magisterską Grzegorza Borka pt. "Kryminalizacja jako metoda kontroli społecznej. Przykład prawnokarnej regulacji narkotyków i piractwa komputerowego" http://prawo.vagla.pl/files/mgr_g_borek.pdf
Jeszcze nikt chyba nie podawał do niej linka.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
A jaka ocena chociaż wiadomo :)? Miło, że ktoś odważył się napisać taką pracę, choć ja bym to jeszcze dosadniej określił - no ale ja nigdy nie aspirowałem na prawnika, co najwyżej na idealistę.
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 86 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: SpeedyThc »
jebać policje HWDP jebac wszystkifch strózuw prawa HWDP

JP jEBAĆ PO0LICJE HUJ IM W DUPE STARYM CWELOM hwdp oRZEŁ SZCZEPIN
Wolność dla konopi
konopie dla wolności!

Sadzić, Palić, Zalegalizować ! !
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Więzienie za 0,11% przekroczenia?

Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.