Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Zapraszam do zapoznania się z ciekawą pracą magisterską Grzegorza Borka pt. "Kryminalizacja jako metoda kontroli społecznej. Przykład prawnokarnej regulacji narkotyków i piractwa komputerowego" http://prawo.vagla.pl/files/mgr_g_borek.pdf
Jeszcze nikt chyba nie podawał do niej linka.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
A jaka ocena chociaż wiadomo :)? Miło, że ktoś odważył się napisać taką pracę, choć ja bym to jeszcze dosadniej określił - no ale ja nigdy nie aspirowałem na prawnika, co najwyżej na idealistę.
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 86 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: SpeedyThc »
jebać policje HWDP jebac wszystkifch strózuw prawa HWDP

JP jEBAĆ PO0LICJE HUJ IM W DUPE STARYM CWELOM hwdp oRZEŁ SZCZEPIN
Wolność dla konopi
konopie dla wolności!

Sadzić, Palić, Zalegalizować ! !
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.