ODPOWIEDZ
  • 46 / / 0
Witam,
Jak w temacie, mam spota, niedaleko miasta ale jak sie okazuje w pełnej dziczy...
często spotykam niedaleko sarny, króliki i bażanty.

Obawiam się ich ataku na rośliny przynajmniej niektorych z nich.
Niedaleko spota zauważyłem dwie nory, wokól nich nożki i troche skorki króliczej, skóra i pióra ptactwa, a padliną kurwi w kilku miejscach wokól spotu. Nie wiem czy to lisy ale tak to wygląda.
Zapach padliny widocznie nie odstrasza saren i krolikow bo dalej wystepuja na terenie.
Tuż po przekopaniu znazałem na ziemi tej ziemi przekopanej gówno takie siwawe.

Pytanie:
Czy lisy odstrasza "drapieżników" tj sarny itd
Czy lisy same są ćpunami i powinienem je wytępić?

Złóżcie to w kupę, ogarnijcię i odpowiedzcie co wiecie. Piszę chaotycznie bo jestem gupi, przepraszam.
Uwaga! Użytkownik rangar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 460 / 5 / 0
Lisy nie są zagrożeniem dla roślin, ale z moich obserwacji wynika, że saren nie odstraszają. W teorii powinny odstraszać zające, ale w okolicy mojego spota, jest tak mało zajęcy :(, że ciężko tu o obiektywizm.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 173 / 1 / 0
jak są lisy to nie ma zajączków które lubią opierdolić krzaka
Psyc[H]oaktywni
  • 78 / / 0
Również mam doświadczenia z lisami, jak najbardziej pozytywne. Lisy mają specyficzne zwyczaje żywieniowe, mianowicie lubią upolować coś na zaś, a potem zakopać to płytko pod ziemią. Nie trzeba mówić, że nawet zasypana ziemią padlina w takim upale śmierdzi zdrowo. Wokoło nór lisów również panują ciekawe zapachy, nie wiadomo skąd ;).

Z pewnością lisy nie są problemem, jednak zaobserwowałem że skutecznie depczą ścieżki wokoło, w moim przypadku nie jest to duży kłopot, bo ścieżki te często kończą się pod drzewami, gdzie ciekawski grzybiarz musiałby iść na wpół zgięty (ja chodzę ;)). Sam korzystam z tych ścieżek aby nie deptać nowych.
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.