Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 762 / 32 / 0
Jak wypadają poszczególne odmiany wobec siebie? Istnieją tabelki w necie z teoretycznymi proporcjonalnymi zawartościami poszczególnych substancji w grzybie, ale obejmuje to góra parę gatunków i for example mi już nie styka.

Otóż, niedługo wejdę w posiadanie paru sztuk gzibów B+. Nie będą one za darmo, więc chcę mniej więcej wiedzieć, jakiej dawce powiedzmy łysiczek odpowiada przeciętnej wielkości grzyb B+, coby wiedzieć ile jeść, ewentualnie ile za niego zapłacić. Jest ktoś, kto wie?

Dodatkowo też ciekawi mnie porównanie z innymi odmianami, takie bardziej praktyczne niż tabelka. Może niech ludzie, którzy próbowali więcej, niż jednej odmiany się wypowiedzą?

Może być dawka określona w gramach.
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 169 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: shroom joker »
Z tego co wiem to Psilocybe Azurescens jest najpotęzniejszym Diabełkiem. Jesli chodzi o Cubensisy to spozywałem tylko Ecuadory i to niewiele więc sie nie wypowiem, ale wydaje mi się że Cubensisy między sobą się nie różnią zbytnio, bardziej zależy od umiejętności farmera.
Tez mi sie wydaje że trudno porównywać polskie Łysiczki do np. Cubensisów, bo tez się różnią proporcją Psylocibina/Psylocina/Baeocystyna + kilka innych mniej ważnych (w tym bufotenina). Jakis taki przelicznik jest na shroomery, i oczywiście na psilosophy.info (strona o uprawie grzybów enteogennych) pod tytułem "kalkulator dozowania magicznych grzybów).
podpis usunięty
  • 920 / 163 / 0
ja mialem okazje sprobowac golden teachera a kolega zas mckeena grzybkow. moge powiedzizeic tyle ze ,moje byly bardziej grzybowomysleniowe jego wizyjne. zabraly go bardzo daleko. pierwsza jego podroz w zyciu i juz cevy porwaly go do grzybowego swiata.
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.