Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Otóż, niedługo wejdę w posiadanie paru sztuk gzibów B+. Nie będą one za darmo, więc chcę mniej więcej wiedzieć, jakiej dawce powiedzmy łysiczek odpowiada przeciętnej wielkości grzyb B+, coby wiedzieć ile jeść, ewentualnie ile za niego zapłacić. Jest ktoś, kto wie?
Dodatkowo też ciekawi mnie porównanie z innymi odmianami, takie bardziej praktyczne niż tabelka. Może niech ludzie, którzy próbowali więcej, niż jednej odmiany się wypowiedzą?
Może być dawka określona w gramach.
Tez mi sie wydaje że trudno porównywać polskie Łysiczki do np. Cubensisów, bo tez się różnią proporcją Psylocibina/Psylocina/Baeocystyna + kilka innych mniej ważnych (w tym bufotenina). Jakis taki przelicznik jest na shroomery, i oczywiście na psilosophy.info (strona o uprawie grzybów enteogennych) pod tytułem "kalkulator dozowania magicznych grzybów).
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.