Więcej informacji: Stymulanty w Narkopedii [H]yperreala
Chciałbym opisać moje uzależnienie i dziwną zależność pomiędzy kofeiną a nikotyną.
Otóż od 5 lat pije nieustannie herbate i kawe w wielkich dawkach, bez nich czuje sie jak zombie ( zmęczony rozkojarzony zmulony ogólnie niezdatny do życia :p ) Nigdy nie robiłem sobie przerwy od kofeiny bo wytrzymywałem może do połowy dnia. Ale gdy zacząłem palić papierosy głód kofeinowy zniknął. Teraz gdy rzuciłem palenie znowu pije ogromne ilości kawy i herbaty. Czy mieliście też taką zależność ? I jak u was przebiega uzależnienie od kofeiny.
Chciałbym podkreślić że mam 17 lat i nie nadużywam innych substancji.
ja jak malo jaram ziola, to wieceej kawy pije. chyba normalne - zastepujesz jedno drugim, bo zupelnie na czysto zyc nie wyda.
ale od kiedy jaram szlugi ochota na herbate mi zeszla bo do fajki mi bardziej pepsi smkuje ktorej wypijam teraz conajmniej 2 puszki dziennie (a gdyby tak bebchy po wiekszych ilosciach nie bolaly to pilbym tylko to ;P)
nie wiem jaki to ma związek, ale pewnie jakiś ma xD
Ja z kolei odkąd palę zaczęłam więcej kawy pić. To cholernie smaczne połączenie.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.