twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 48 / / 0
pleśń
Nieprzeczytany post autor: gwatemel »
siema,

na liściach koło topów pojawiła się pleśń- zapleśniałe liście poobcinałem, ale znów się pojawiła- liście przetarłem rozcieńczonym spirytusem salicylowym, ale nic nie dało. Znacie jakieś domowe sposoby? Nie opyla mi się kupować preparatów na jeden krzaczek(LR#2).
Uwaga! Użytkownik gwatemel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 457 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mnichu11 »
mało informacji ... uprawa out czy in i jakie stadium kwitnienia? jeżeli blisko zbiorów to ja osobiście bym ścinał. Pleśń rozkłada THC i w efekcie towar bedzie słabszy
http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=UZx1QNuUetE
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gwatemel »
ściąłem- jak wysuszę to pleśń zniknie? uprawa była out
Uwaga! Użytkownik gwatemel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
usuń te czesci na ktorych jest pleśń, reszte susz ale cały czas kontroluj czy sie znowu nie pojawia
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 1519 / 20 / 0
U mnie pleśń pojawiła sie na trzech kiełkach, i na liściu jednej roślinki. Liścia wyjebałem..mam nadzieje że całej rośliny to nie zaatatkuje. Kiełki również wyjebałem. Moze to przez wilgoć.. choć starałem sie żeby nie było zbyt wilgotno. A pleśn na pewno ie przeniosła sie z kiełków na listek ponieważ kiełki i malutkie roślinki trzymam oddzielnie
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.