Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam forumowiczów.

Ok, wiemy już że nie mogą nas skazać za 'bycie pod wpływem' czegokolwiek.... Ale czy mogą być z tego powodu jakieś problemy? Załóżmy taką sytuację: jestem np po dropsach, źrennice jak pięciozłotówki, ale nic przy sobie nie mam. Czy muszę się wtedy obawiać policji, czy mogę się zupełnie nie przejmować i spokojnie czerpać przyjemność z otaczającej mnie zniekształonej rzeczywistości? czy istnieje wtedy możliwość że nawet jezeli nic przy mnie nie znajdą to wezmą mnie na komis żeby pogadać skąd miałem albo w jakims innym celu?
Prawdę mówiąc wkręcam się w takich sytuacjach że coś takiego się może przydażyć a to psuje cały jakże piękny efekt hyperrzeczywistości. Szczególnie na imprezach masowych, gdzie policja jest wyjątkowo nastawiona na łowy.
Jestem pełnoletni, jeżeli to ma jakieś znaczenie.

Pozdrawiam i proszę o answery.
Uwaga! Użytkownik sosasola nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Jak nie prowadzisz pojazdów, nie wychowujesz dzieci, czy pracujesz gdzieś gdzie przepisy bhp zabraniają to nic nie mogą, bo to wymaga za dużo kombinowania w stosunku do wynikających korzyści.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
i jesli sam sie nie przypucujesz ze paliłeś
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sosasola »
Dzieki za odpowiedzi...Taak, zakladam ze jestem piechtolotem, nie prowadze pojazdow ani dzieci, ani nie jestem w danym momencie w pracy. Troche mnie te wasze odpowiedzi usopkajają. Jezeli ktos ma inne zdanie, to chetnie wyslucham(y). Problem w moim przypadku polega rowniez na tym ze moglbym stracic prace gdyby firma sie dowiedziala ze costam zazywam, wiec dmucham na zimne. Dlatego pytam znawców tematu tutaj na forum.

Respekty.
Uwaga! Użytkownik sosasola nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 2 / 0
Teoretyk ma racje "za dużo kombinowania w stosunku do wynikających korzyści". Jednak polskie prawo jest tak skonstruowane, że bycie pod wpływem = posiadanie (w moim przypadku skończyło się na grzywnie), więc jak sie jakaś kurwa trafi to może być nie za ciekawie. Nie napisałem tego, żeby cię nastraszyć, ale jeśli umiesz dobrze wkręcać to nie masz się czego obawiać. Ja wyznaję pewną zasadę. Dobry trip to trip z dala od stresujących sytuacji. POzdro
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sosasola »
Dobry trip nie jest zły. Doceniam również bezpieczne tripy w domowym zaciszu, ale czasami chcialoby sie jakiejs odmiany. Koncerty są wtedy idealne. Dzięki za odpowiedz, pan_z_problemem, dobrze wiedzieć że taka sytuacja też może mieć miejsce. czy mógłbys jeszcze napisać kilka słów jak to wyglądało w Twoim przypadku? you know, surrounding, co to bylo, jak bardzo byłeś pod wpływem, jak i dlaczego Cie zatrzymali i sam przebieg zatrzymania, rozmowa, jak długo to trwało itp.
Miałęś pewnie wtedy życiowego bad tripa. Dobrze że skończyło się tylko na grzywnie.
  • 122 / 2 / 0
O to chodzi, ze nikt mnie nie złapał itp. Z czasem coś się zesrało i zjebało się konkretnie, ale to długa historia i nie prawda :scared: .
Pozdro i lepiej jest uważać na siebie.
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lechu44 »
jeżeli policja zobaczy że jesteś naćpany i spizgany jak skurczybyk to mogą to wykorzystać żeby zastosować przeszukanie chaty, lub przesłuchanie bo "wystąpiło podejrzenie o zażywanie lub sprzedaż".Poprostu będąc naćpanym możesz prowokowac policje ,że możesz prowadzić bezpośrednio do dilerów.Jeżeli policja wyczuje że jesteś słaby i możesz sprzedać, to może cie zawinąc na dołek a potem mogą Cie legalnie przesłuchać i nielegalnie nacisnąć żebyś wydał innych w charakterze "podejrzenia do popełnienia niebezpośrednich przestępstw"
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Mam pytanie z innej beczki - Czy paląc blanta z jakichśtam legalnych mieszanek w miejscu publicznym, gdy policja podjedzie i ja im pokażę powiedzmy rachunek z sklepu czy paczke po np spajsie mają prawo mnie przetrzepać "bo mogę mieć coś jeszcze ?".
I czy mają prawo mi tego blanta zarekwirować ? (jestem pełnoletni)
Ewentualnie zaaplikować mi jakiś mandat ? (jeżeli tak to za co ?)

Zaznaczam, że taka akcja nie miała miejsca, ale wolę wiedzeć czy mogą niż nie wiedzieć ;)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
mogą Ci przeszukać, jak każdego który chodzi po ulicy
mogą Ci go zarekwirować, aby na policji przez chemików zostało sprawdzone, czy jest to jakiś nielegalny narkotyk, albo jakaś inna niebezpieczna nielegalna substancja.
a co Ci da paragon?? nic mogłeś se go znaleść.
dadzą Ci mandat za palenie w miejsu publicznym (chyba) bo z fajkami tak jest a jak z mieszankami to nie wiem...
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. Marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.