Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 749 / 5 / 0
Do założenia tematu zmusiło mnie to krótkie zdanie.
... po uzywkach nie widzę sensu tworzyć...
Kurewsko mnie to zaintrygowało, tym bardziej, że nikt spośród nas nie stroni od używek.

Autorem powyższego jest Jaitylkoja, który w innym temacie powiedział również:
Kocham się ujebać jak bąk i robić muzykę
Więc dlaczego nie widzisz sensu tworzyć po używkach?

Czy Wy widzicie sens?

Wypowiadajcie się wszyscy. Z tym, że prosiłbym abyście zaznaczali kto tworzy, a kto jest tylko odbiorcą.
I'm broken.
  • 124 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: czempion »
Narkotyki a Gówno Wszechrzeczy.
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
rysowalam..tworzylam muzyke...tatuowalam...po dragach robilam to maniakalnie(rysowanie po kilka godzin kilkunascie rysunkow..odciski na palcach.itd)mialam wizje..przekladalam je na papier.to byla faza.potem juz te czynnossci nie byly takie fajne bez dragow..gdy je rzucalam przestalo mnie interesowac rysowanie..tzn chcialam ale gdy tylko lapalam za olowek wena szla sie jebac..albo zaczynalam rysowac ale ni echcialo mi sie konczyc...pomysly wydawaly sie malo ciekawe..itd itd itd
od niedawna wracam do rysowania..powoli....
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 98 / 1 / 0
wszak najlepsi gitarzyści XX w czy wokaliści to wszystko ćpuny, z resztą nie tylko muzycy. Najwięksi artyści to zazwyczaj straszne ćpuny albo chorzy psychicznie maniacy, którzy muszą jakoś wyrazić swoje pojebane emocje, więc tworzą jakieś pierdoły, później ludzie się tym zachwycają, a na dragi nagonka :-/ . Wyobraźcie sobie co by było gdyby nie fala kwasu w latach 60. Jak by dziś muzyka wyglądała ?
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
albo tworzyc po cpaniu, albo nie znac cpania. ciezko o polsrodki, a wam sie chyba ziolo skonczylo ze spac nie mozecie i durne tematy zakladacie ;]
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 19 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Łoś »
Wymyśliłem fifkę z której nie trzeba się zaciągac, dym sam leci do płuc.Jest piękna.
Narkotyki są dobre i zdrowe
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
korkorio pisze:
Do założenia tematu zmusiło mnie to krótkie zdanie.
... po uzywkach nie widzę sensu tworzyć...
Kurewsko mnie to zaintrygowało, tym bardziej, że nikt spośród nas nie stroni od używek.

Autorem powyższego jest Jaitylkoja, który w innym temacie powiedział również]
Kocham się ujebać jak bąk i robić muzykę
Więc dlaczego nie widzisz sensu tworzyć po używkach?

Czy Wy widzicie sens?

Wypowiadajcie się wszyscy. Z tym, że prosiłbym abyście zaznaczali kto tworzy, a kto jest tylko odbiorcą.
[/quote]

jestem skomplikowanym człowiekiem i piszę różne rzeczy. Nie widzę w tym nic nienaturalnego że zmieniam zdanie raz na pięć minut.

edit. z resztą w pierwszym wyrwałeś coś z kontekstu nie wiem o co kaman, w jakim to bylo wątku? mozesz sypnąć linkiem?
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2008 przez jaitylkoja, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
tekst czasem na sucho czasem na bace, nagrywki przeważnie na sucho a przesłuchiwanie na bace
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Z psychodelicznej twóczości:
jaitylkoja pisze:
fraktal pisze:
jaitylkoja, zajebista kostka Rubika.
Zjarany wpadłeś na taki pomysł?
dziękuję ]
Tu jest akurat przykład jakiejś graficzki, ale wiem, że robisz dobre foty i muzę jakąś. Może do każdej innej dziedziny inaczej podchodzisz?
...a wam sie chyba ziolo skonczylo ze spac nie mozecie i durne tematy zakladacie ;]
O żesz Rysiek! Jasno widzisz widzę.
I'm broken.
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
próbka mojej muzy po zbaku

http://www.speedyshare.com/883728538.html

http://www.speedyshare.com/600394315.html (kumpel nawija)

edit. tak do wszystkiego podchodzę innaczej, jeśli miałbym ogarniac 3d studio na zbaku to ja dziękuję, nie czuję się zbyt mocny w tym programie (po prostu wszystko mozna zrobić na kilka/kilkanaście sposobów), a po zbaku muzyka mi gra po prostu w głowie, szkoda że nie moge podłączyć swojego mózgu do kompa i nagrać tego bezpośrednio ;-)
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2008 przez jaitylkoja, łącznie zmieniany 2 razy.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.