[Przerzucam temat w końcu to nie SD]
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Rośnie mi nawet, lecz o wiele trudniejsza w uprawie niż divinorum.
Roślina o bardzo intensywnym zapachu, używa się jej do powolnego spalania w kadzidłach.
Wprowadza taki magiczny nastrój, bo zapach jest naprawdę intensywny i ciekawy.
Sądzę, że lepsza niż kadzidło kościelne, żywiczne.
Poza, tym, żadnych niezwykłych właściwości.
Palił ktoś salvię splendens(tak to się pisze?)? Od dłuższego czasu podejrzewa się ją o właściwości psychoaktywne...
kurzowy pisze: wujekescobar: gdzieś kiedyś (może na tym forum, może na smartshopowym) czytałem, że salvia splendens (błyszcząca) palona lub żuta przed SD wzmacnia jej działanie. Sam tego jednak nie sprawdzałem
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.