najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 51 / / 0
Witam!
Mam 5 pestek tej odmiany.Podobno dochodzi na out,są to nasionka F1 i ma 25% THC :-D
Słyszeliście coś o niej??
Uwaga! Użytkownik darek1917 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: rekwiem »
Dochodzi chyba w afryce ;) Jedyna odmiana ktora ma geny haze i ponoc dochodzi jest nirvany. A dokladniej - Haze 19 x Skunk. pozdro
  • 51 / / 0
Nieprzeczytany post autor: darek1917 »
a co masz doswiadczenie z tą odmianą??
raczej chodziło mi o opinie kogoś kto uprawiał lub zna kogos kto uprawiał taka odmiane
Uwaga! Użytkownik darek1917 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Miec doswiadczenia nie musi. daje dosyc rozsadna odpowiedz: biorac za dobra monete rodowod podany przez producenta.

O ile jest to prawdziwa HAZE - 100% rownikowa sativa skrzyzowana z org skunkiem #1 - nie trzeba wiele doswiadczenia aby wiedzec, ze out z tego jest raczej marny.

patrzec na rodowod: odmiany:

Czysty skunk#1 - np: wersja "dawna" np: sensi - nie jest zbyt dobra odmiana out- jest kapke pozny jak na Polskie warunki. Sa oczywiscie rozbierzne opinie - bo wiele skunkow z roznych bankow dochodzilo niezle - ba wcalenie jest powiedzane, ze skunk z jednego banku zachowa sie tak samo jak z innego..

Ale w wypadku hybryd z Haze - prawdziwej - nie nalezy sie nastawiac na OUT: raczej na out z wlasnorecznie uzyskanych nasion F2 [ darmowe + zroznicowane moga sie trafiac wmiare wczesne sztuki]- lub hybryd majacych w sobie cos takiego jak Haze/skunk - skrzyzowanych z czyms wczesnym out - przy czym wskazane sa odmiany dochodzace do polowy wrzesnia.

Po prostu - haze[ prawdziwa od haze brothers - z lat 60 XX wieku] byla mieszanka Thai/south indian/columbian + odrobina mexican - czasem wspomina sie o braku sauth indian w rodowodzie. Bez wiekszego znaczenia - Znaczenie ma to, ze jest to odmiana wywodzaca sie z odmian ktore rosna blisko rownika - i maja nie tylko bardzo dluki czas kwitnienia - w wypadku czystej haze - nawet 16 tygodni 12/12 indoor: ale i przechodza z wzrostu weg na kwitnienie przy dlugosci nocy okolo 11/12 h- sprawdz w kal: kiedy takie dlugie noce sa w Polsce.
Teraz - haze ktore mozesz kupic / mowa o odmianach ktore uchodza za czysta haze - nie sa az tak wredne i wedlug opini wielu starych zgredow - nie sa juz 100% sativami.. jest nieco inaczej ale dalej outa z tego nie bedzie/

jest jeszcze 2 haze: nevils Haze - ktora ma podobna nazwe: i nic wiecej wspolnego z org - zwyczajna selekcja z backrosa Thai i northern lights: odmiana idealna do uprawy w Izraelu np: rowiez czesto uzywana do hybryd.

Teraz wracajac do sedna:
Jesli jest to czysta Haze - zblizona do pierwotnego org - mozne wcale nie zakwitac w Polsce. Podobnie jak czyste South indian / mowa o takim sprowadzonym bezposrednio z indii - nie o tym co mozna kupic w bankach - tym bardziej w postaci hybryd south indian /cos../

Po tym dlugim wstepie do sedna:

Biorac za dobra monete rodowod Hybrydy:
- Nie ma wielkich szans na otrzymanie dojrzalych plonow.
Zapewne zakwitnie i nie dojdzie: zakonczy na etapie niedoformowanych szczytow:
jesli dojdzie w wiekszym stopniu: - lub dojdzie calkowicie do konca sezonu weg // w Polsce zwykle liczy sie to do 15 pazdiernika// HAze uzyta do jej stworzenia jest :: HAZE z nazwy.

Jak dotad: hybrydy z haze w nazwie z nirvany - potrafily zaskakiwac terminami kwitnienia - czesto BARDZO ZASKAKIWAC: nawet jak na F2.[[ co ja gadam zaskakiwac?! zwalac sufit na glowe - cos niby ma byc NL/haze a dochodzi podobnie do pasiona#1 -;P wczesniej od czystej NL -albo sie odmiany przez ostatnie 10 lat zmienily nie do poznania- albo jest cos nie tak z rodowodem .. ba pokoleniem .. moze to nie tylko nie F2 a Fx ;> i niekoniecznie nie krzyzowane z czyms: -- Kto da jakokolwiek gwarancje ;D.. ]

Dobrym materialem porownawczym jest np: cindy 99 - i inne odmiany wywodzace sei z niej: - termin kwit i doj nieco nie na nasz klimat: udaje sie jako tako - a jest to odmiana wyselekcjonowana z jack herrera - majacego w sobie polowe haze - --> WYSELEKCJONOWANA - ze sztuki F2 majacej okred doj: przy 12/12 okolo 45-50 dni - czyli zupelnie nie zblizony do Haze - a raczej do NL bedacego poza skunkiem w rodowodzie tej odmiany: + wiele cech hybryd haze -- Od taki szczesliwy genetyczny zbieg okolicznosci.

ufff.. Dobra kon. bredni ;>
...przez rok prawie nie gryzmolilem prawie nic. wypada minimalnie nadrobic.
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2007 przez Fubar, łącznie zmieniany 3 razy.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 51 / / 0
thx fubar

no masz racje pewnie ale kto nie prubuje to......

mysle jeszcze nad skunkiem specialem i cinnamonem czy daja rade?

słyszałem ze nie do konca dochodzą ale zastanawiam się nad miesięcznym podchodowaniem gdzies od kwietnia i w maju ładne choinki na dwór.moze to cos da??
  • 645 / 3 / 0
thx fubar

no masz racje pewnie ale kto nie prubuje to......
Pozostaje na zawsze teoretykiem ;)
Pr. zawsze mozna- tyle, ze czasem szkoda...
/ gdzie ja to pisalem? -- dalej mam ochote cos urwac czlowiekowi ktory probowal prawdziwa sprowadzona bezposrednio z Indii South indian out: zamiast dac mi ;>/
mysle jeszcze nad skunkiem specialem i cinnamonem czy daja rade?
Akurat o tych odmianach powinienes latwo znalezc info. Sa raczej popularne .
// neistety.. femi seeds sa bardzo popularne dzieki czemu coraz mniej ludzi mysli o produkcji wlasnych nasion ;P//
Jeszcze jedno: femaleseeds: podaja terminy zbioru przy swoich odmianach: niekiedy nawet w nawiasie gdzie - raczej przy tych poznych [ cos o szerokosci - geo w ok o m.sr?]

Skunk sp? a bo ja wiem? popytaj ;)
Jesli jest podobny do innych Skunkow: nie powinienes byc niezadowolony - [ ja mam nieco odmienna opinie o skunku#1 nie traktuje jego jako odmiany out - zbiory koniec sezonu.]
W tym wypadku stawiam na 100% , ze jestes w stanie znalezc moze i fotorelacje.

Cinamon? - chwila cos blisko spokrewnionego z jack herrerem z sensi. // tak jak i grapefruit/ cindy.. etc..//
- Ja bym nie traktowal tego jako odmiany out: Uwazam, ze szanse na pelne dojscie sa raczej male.// mikro?//

słyszałem ze nie do konca dochodzą ale zastanawiam się nad miesięcznym podchodowaniem gdzies od kwietnia i w maju ładne choinki na dwór.moze to cos da??
Nie ;) nie bedzie to mialo wielkiego wplywu na to jak dojda: - bedzie mialo duzy wplyw na to jakie duze urosna.
Zaraz: zamiast pisac duzo dam linka: bo ja dam glowe, ze to kiedys bylo..

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?p=92741#p92741

tussin pisze:
Powiedz mi wiec czy sa sposoby zeby taka spacequeen f2 przyspieszyc lub inne pozne odmiany ??
Skracanie dnia.
tussin pisze:
np czy podpędzenie ich pod lampami cos da ?
Nie. będą większe ]

Można.... mieć pecha i chłodną końcówkę lata.. Paskudny październik... etc... -->Przy późnych odmianach wiele zależy od tego jaka jest sama końcówka sezonu. W jednym roku prawie się udaje w drugim.. nie za bardzo. [ no może nie tak katastroficzne :> skoro w jednym roku coś się zebrało... to i w drugim.. ale: nie zawsze na wyjątkowo późnych rasach dochodzą out żywotnie nasiona np.: jeden sezon troszke zielonkawych ale.. wschodzacych... drugi praktycznie wcale..]

Niektórzy twierdza, że gdy się posadzi wiosna zaindukowane rośliny: to potem: one wcześniej kwitną jesienią.. Ale nawet jeśli coś w tym jest [ watpie..] to wpływa to bardzo źle na plony: wręcz rujnująco..
tussin pisze:
Czy tylko zaciemnianie ma szanse ?
Tylko. Patrz systemy uprawy konopi w szklarniach]A moze mozna w jakis inny sposob zindukowac kwitnienie. np chemicznie ???
mam gdzieś info o testach związków mających przyspieszać kwitnienie : czy je wywoływać: ale to :: tylko "naukowe" bajania. [ pobożne życzenia w tym wypadku..]
Ale poszukam.. i może wkleję....
Nie wiem po co.. ostatnio jak to wklejałem dla żartu w topiku eksperymenty – w początkach dawnego F.. ludzie nawet tego nie zauważyli i pisali o.. eksperymentach z podlewaniem woda z bonga.. eee.. zresztą na jedno wychodzi..

ps: U tytoniu aby wywołać kwitnienie wystarczy zaciemnić jednego liścia.. [ u konopi to raczej nie działa.. ;)]

ps2: spacequeen możesz przyspieszyć wybierając z F2 najwcześniej kwitnącą męska i żeńska. Tak samo W F3 i w F4.. F5 pod względem tej cechy będzie już mało zróżnicowane i na pewno wcześniejsze.. [ wskazana populacja co najmniej 20 sztuk... jeśli ma być mowa o selekcji ;P]

[/quote]

// mniej lub bardzej na temat: ps: opoznianie i przyspieszanie kwitnienia naw: jest dyskusyjne: nawet bardzo//

Jedna sprawa: [ oczywista oczywistosc... znana wszystkim - mam cos z bylego premiera]

- wieksza czesc odmian indoor - Uprawiana OUT w Polsce - daje plony ktore bardzo ale to bardzo ciesza rolnikow. Nawet jesli sa to rosliny ktore nie sa do konca doj: lub sa tak naprawde w polowie. Czesc z nich - dochodzi calkowicie - a w wypadku odmian z Nirwany np: trafia sie , ze dochodza w terminach dziwnych np: wczesniej od niektorych odmian niby out z tego samego banku.

Dojdzie nie dojdzie - kwestia punktu widzenia.
- dla jednego - worek szczytow: o mocy ponad osiedlowej: jest szczytem mazem: dla innego: roslina ktora dochodzi najpoxniej do konca wrzesnia - pierwszy tydzien pazdziernika - do tego dochodzi w 100% - I jest w stanie wytw: np: 100g w pelni doj nasion ;P

Ja zawsze odradzam hybrydy haze jako OUT. -Dlaczego juz pisalem: - Placisz za te nasiona kapke ;) - co innego gdybys je wyprodukowal samodzielnie: i mial ich kilkaset.

Wiekszosci uzyszkodnikow zalezy na duzej ilosci dobrej kakosci suszu ktory wystarczy do nastepnego sezonu.
Chocby dlatego odradzam zawsze eksperymenty z hyb: haze np: - a jesli juz to z F2 wyprodukowanego samodzielnie - lub z hybryd etc // taki maly fiol//
Mysle, ze za jakis czas bediesz wiedzal napewno jak sie to zachowa. I na ile dojdzie. Ja jestem cierpliwy ;D poczekam na sprawozdanie. man nadzieje, ze opiszesz to- najlepiej w tym watku
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2007 przez Fubar, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 51 / / 0
/ gdzie ja to pisalem? -- dalej mam ochote cos urwac czlowiekowi ktory probowal prawdziwa sprowadzona bezposrednio z Indii South indian out: zamiast dac mi ;>/
fubar myslisz ze jak bym miał mozliwosć hodowli w domu to bym takie pestki dawał na out
narazie pozostaje sezonówka, w tym roku lipa straszna z outa

pamietam lata wczesniejsze jak miałem pestki od nirvany to było super,
ładnie dochodziły roślinki np.top44 , skunk1

ja tez jestem cierpliwy:)opis masz jak w banku
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2007 przez darek1917, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 51 / / 0
tu info jake znalazłem o Original T*Haze x Skunk1

Wyprodukowano - Holandia, Hybryda F1 (czyli 1 pokolenia)
* Sativa / Indica - 75% / 25% => wiadomo
* Wyglad - wyglada jak sativa
* Smak, zapach - ladnie pachnie/bardzo pachnie (?), slodki posmak
* High, moc - czysty, duchowy, energetyzujacy
* Plon z m2 - Duzy
* Czas wysiewu - Maj/Czerwiec
* Harvest (zniwa) na oucie - Pazdziernik, Listopad
* Dlugosc kwitnienia - 10-14 tygodni przy oswietleniu 12/12 na indoorze
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2007 przez darek1917, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 645 / 3 / 0
darek1917 pisze:
fubar myslisz ze jak bym miał mozliwosć hodowli w domu to bym takie pestki dawał na out
narazie pozostaje sezonówka, w tym roku lipa straszna z outa
Hodowli czy uprawy? Znaczy sie masz mozliwosc uprawiac ale nie mozesz hodowac?
Wiem znowu zaczynam: Don kiszot

ja tez jestem cierpliwy:)opis masz jak w banku

Nie tak jak Ja ;)
Harvest (zniwa) na oucie - Pazdziernik, Listopad
Jak doskonale wiesz- Sezon sie w Polsce konczy sie ~15 pazdziernika. Potem przymrozki bywaja na tyle silne, ze zabijaja rosliny.
  • 51 / / 0
Hodowli czy uprawy? Znaczy sie masz mozliwosc uprawiac ale nie mozesz hodowac?
Wiem znowu zaczynam: Don kiszot
sie jara
Nie tak jak Ja
czy jest mozliwosc zobaczyc owoce twojej cierpliwości??
Jak doskonale wiesz- Sezon sie w Polsce konczy sie ~15 pazdziernika. Potem przymrozki bywaja na tyle silne, ze zabijaja rosliny.
poczekamy zobaczymy ;-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.