Mam 5 pestek tej odmiany.Podobno dochodzi na out,są to nasionka F1 i ma 25% THC :-D
Słyszeliście coś o niej??
raczej chodziło mi o opinie kogoś kto uprawiał lub zna kogos kto uprawiał taka odmiane
O ile jest to prawdziwa HAZE - 100% rownikowa sativa skrzyzowana z org skunkiem #1 - nie trzeba wiele doswiadczenia aby wiedzec, ze out z tego jest raczej marny.
patrzec na rodowod: odmiany:
Czysty skunk#1 - np: wersja "dawna" np: sensi - nie jest zbyt dobra odmiana out- jest kapke pozny jak na Polskie warunki. Sa oczywiscie rozbierzne opinie - bo wiele skunkow z roznych bankow dochodzilo niezle - ba wcalenie jest powiedzane, ze skunk z jednego banku zachowa sie tak samo jak z innego..
Ale w wypadku hybryd z Haze - prawdziwej - nie nalezy sie nastawiac na OUT: raczej na out z wlasnorecznie uzyskanych nasion F2 [ darmowe + zroznicowane moga sie trafiac wmiare wczesne sztuki]- lub hybryd majacych w sobie cos takiego jak Haze/skunk - skrzyzowanych z czyms wczesnym out - przy czym wskazane sa odmiany dochodzace do polowy wrzesnia.
Po prostu - haze[ prawdziwa od haze brothers - z lat 60 XX wieku] byla mieszanka Thai/south indian/columbian + odrobina mexican - czasem wspomina sie o braku sauth indian w rodowodzie. Bez wiekszego znaczenia - Znaczenie ma to, ze jest to odmiana wywodzaca sie z odmian ktore rosna blisko rownika - i maja nie tylko bardzo dluki czas kwitnienia - w wypadku czystej haze - nawet 16 tygodni 12/12 indoor: ale i przechodza z wzrostu weg na kwitnienie przy dlugosci nocy okolo 11/12 h- sprawdz w kal: kiedy takie dlugie noce sa w Polsce.
Teraz - haze ktore mozesz kupic / mowa o odmianach ktore uchodza za czysta haze - nie sa az tak wredne i wedlug opini wielu starych zgredow - nie sa juz 100% sativami.. jest nieco inaczej ale dalej outa z tego nie bedzie/
jest jeszcze 2 haze: nevils Haze - ktora ma podobna nazwe: i nic wiecej wspolnego z org - zwyczajna selekcja z backrosa Thai i northern lights: odmiana idealna do uprawy w Izraelu np: rowiez czesto uzywana do hybryd.
Teraz wracajac do sedna:
Jesli jest to czysta Haze - zblizona do pierwotnego org - mozne wcale nie zakwitac w Polsce. Podobnie jak czyste South indian / mowa o takim sprowadzonym bezposrednio z indii - nie o tym co mozna kupic w bankach - tym bardziej w postaci hybryd south indian /cos../
Po tym dlugim wstepie do sedna:
Biorac za dobra monete rodowod Hybrydy:
- Nie ma wielkich szans na otrzymanie dojrzalych plonow.
Zapewne zakwitnie i nie dojdzie: zakonczy na etapie niedoformowanych szczytow:
jesli dojdzie w wiekszym stopniu: - lub dojdzie calkowicie do konca sezonu weg // w Polsce zwykle liczy sie to do 15 pazdiernika// HAze uzyta do jej stworzenia jest :: HAZE z nazwy.
Jak dotad: hybrydy z haze w nazwie z nirvany - potrafily zaskakiwac terminami kwitnienia - czesto BARDZO ZASKAKIWAC: nawet jak na F2.[[ co ja gadam zaskakiwac?! zwalac sufit na glowe - cos niby ma byc NL/haze a dochodzi podobnie do pasiona#1 -;P wczesniej od czystej NL -albo sie odmiany przez ostatnie 10 lat zmienily nie do poznania- albo jest cos nie tak z rodowodem .. ba pokoleniem .. moze to nie tylko nie F2 a Fx ;> i niekoniecznie nie krzyzowane z czyms: -- Kto da jakokolwiek gwarancje ;D.. ]
Dobrym materialem porownawczym jest np: cindy 99 - i inne odmiany wywodzace sei z niej: - termin kwit i doj nieco nie na nasz klimat: udaje sie jako tako - a jest to odmiana wyselekcjonowana z jack herrera - majacego w sobie polowe haze - --> WYSELEKCJONOWANA - ze sztuki F2 majacej okred doj: przy 12/12 okolo 45-50 dni - czyli zupelnie nie zblizony do Haze - a raczej do NL bedacego poza skunkiem w rodowodzie tej odmiany: + wiele cech hybryd haze -- Od taki szczesliwy genetyczny zbieg okolicznosci.
ufff.. Dobra kon. bredni ;>
...przez rok prawie nie gryzmolilem prawie nic. wypada minimalnie nadrobic.
no masz racje pewnie ale kto nie prubuje to......
mysle jeszcze nad skunkiem specialem i cinnamonem czy daja rade?
słyszałem ze nie do konca dochodzą ale zastanawiam się nad miesięcznym podchodowaniem gdzies od kwietnia i w maju ładne choinki na dwór.moze to cos da??
thx fubar
no masz racje pewnie ale kto nie prubuje to......
Pr. zawsze mozna- tyle, ze czasem szkoda...
/ gdzie ja to pisalem? -- dalej mam ochote cos urwac czlowiekowi ktory probowal prawdziwa sprowadzona bezposrednio z Indii South indian out: zamiast dac mi ;>/
mysle jeszcze nad skunkiem specialem i cinnamonem czy daja rade?
// neistety.. femi seeds sa bardzo popularne dzieki czemu coraz mniej ludzi mysli o produkcji wlasnych nasion ;P//
Jeszcze jedno: femaleseeds: podaja terminy zbioru przy swoich odmianach: niekiedy nawet w nawiasie gdzie - raczej przy tych poznych [ cos o szerokosci - geo w ok o m.sr?]
Skunk sp? a bo ja wiem? popytaj ;)
Jesli jest podobny do innych Skunkow: nie powinienes byc niezadowolony - [ ja mam nieco odmienna opinie o skunku#1 nie traktuje jego jako odmiany out - zbiory koniec sezonu.]
W tym wypadku stawiam na 100% , ze jestes w stanie znalezc moze i fotorelacje.
Cinamon? - chwila cos blisko spokrewnionego z jack herrerem z sensi. // tak jak i grapefruit/ cindy.. etc..//
- Ja bym nie traktowal tego jako odmiany out: Uwazam, ze szanse na pelne dojscie sa raczej male.// mikro?//
słyszałem ze nie do konca dochodzą ale zastanawiam się nad miesięcznym podchodowaniem gdzies od kwietnia i w maju ładne choinki na dwór.moze to cos da??
Zaraz: zamiast pisac duzo dam linka: bo ja dam glowe, ze to kiedys bylo..
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?p=92741#p92741
Skracanie dnia.tussin pisze: Powiedz mi wiec czy sa sposoby zeby taka spacequeen f2 przyspieszyc lub inne pozne odmiany ??
Nie. będą większe ]tussin pisze:np czy podpędzenie ich pod lampami cos da ?
Można.... mieć pecha i chłodną końcówkę lata.. Paskudny październik... etc... -->Przy późnych odmianach wiele zależy od tego jaka jest sama końcówka sezonu. W jednym roku prawie się udaje w drugim.. nie za bardzo. [ no może nie tak katastroficzne :> skoro w jednym roku coś się zebrało... to i w drugim.. ale: nie zawsze na wyjątkowo późnych rasach dochodzą out żywotnie nasiona np.: jeden sezon troszke zielonkawych ale.. wschodzacych... drugi praktycznie wcale..]
Niektórzy twierdza, że gdy się posadzi wiosna zaindukowane rośliny: to potem: one wcześniej kwitną jesienią.. Ale nawet jeśli coś w tym jest [ watpie..] to wpływa to bardzo źle na plony: wręcz rujnująco..
Tylko. Patrz systemy uprawy konopi w szklarniach]A moze mozna w jakis inny sposob zindukowac kwitnienie. np chemicznie ???tussin pisze:Czy tylko zaciemnianie ma szanse ?
Ale poszukam.. i może wkleję....
Nie wiem po co.. ostatnio jak to wklejałem dla żartu w topiku eksperymenty – w początkach dawnego F.. ludzie nawet tego nie zauważyli i pisali o.. eksperymentach z podlewaniem woda z bonga.. eee.. zresztą na jedno wychodzi..
ps: U tytoniu aby wywołać kwitnienie wystarczy zaciemnić jednego liścia.. [ u konopi to raczej nie działa.. ;)]
ps2: spacequeen możesz przyspieszyć wybierając z F2 najwcześniej kwitnącą męska i żeńska. Tak samo W F3 i w F4.. F5 pod względem tej cechy będzie już mało zróżnicowane i na pewno wcześniejsze.. [ wskazana populacja co najmniej 20 sztuk... jeśli ma być mowa o selekcji ;P]
[/quote]
// mniej lub bardzej na temat: ps: opoznianie i przyspieszanie kwitnienia naw: jest dyskusyjne: nawet bardzo//
Jedna sprawa: [ oczywista oczywistosc... znana wszystkim - mam cos z bylego premiera]
- wieksza czesc odmian indoor - Uprawiana OUT w Polsce - daje plony ktore bardzo ale to bardzo ciesza rolnikow. Nawet jesli sa to rosliny ktore nie sa do konca doj: lub sa tak naprawde w polowie. Czesc z nich - dochodzi calkowicie - a w wypadku odmian z Nirwany np: trafia sie , ze dochodza w terminach dziwnych np: wczesniej od niektorych odmian niby out z tego samego banku.
Dojdzie nie dojdzie - kwestia punktu widzenia.
- dla jednego - worek szczytow: o mocy ponad osiedlowej: jest szczytem mazem: dla innego: roslina ktora dochodzi najpoxniej do konca wrzesnia - pierwszy tydzien pazdziernika - do tego dochodzi w 100% - I jest w stanie wytw: np: 100g w pelni doj nasion ;P
Ja zawsze odradzam hybrydy haze jako OUT. -Dlaczego juz pisalem: - Placisz za te nasiona kapke ;) - co innego gdybys je wyprodukowal samodzielnie: i mial ich kilkaset.
Wiekszosci uzyszkodnikow zalezy na duzej ilosci dobrej kakosci suszu ktory wystarczy do nastepnego sezonu.
Chocby dlatego odradzam zawsze eksperymenty z hyb: haze np: - a jesli juz to z F2 wyprodukowanego samodzielnie - lub z hybryd etc // taki maly fiol//
Mysle, ze za jakis czas bediesz wiedzal napewno jak sie to zachowa. I na ile dojdzie. Ja jestem cierpliwy ;D poczekam na sprawozdanie. man nadzieje, ze opiszesz to- najlepiej w tym watku
/ gdzie ja to pisalem? -- dalej mam ochote cos urwac czlowiekowi ktory probowal prawdziwa sprowadzona bezposrednio z Indii South indian out: zamiast dac mi ;>/
narazie pozostaje sezonówka, w tym roku lipa straszna z outa
pamietam lata wczesniejsze jak miałem pestki od nirvany to było super,
ładnie dochodziły roślinki np.top44 , skunk1
ja tez jestem cierpliwy:)opis masz jak w banku
Wyprodukowano - Holandia, Hybryda F1 (czyli 1 pokolenia)
* Sativa / Indica - 75% / 25% => wiadomo
* Wyglad - wyglada jak sativa
* Smak, zapach - ladnie pachnie/bardzo pachnie (?), slodki posmak
* High, moc - czysty, duchowy, energetyzujacy
* Plon z m2 - Duzy
* Czas wysiewu - Maj/Czerwiec
* Harvest (zniwa) na oucie - Pazdziernik, Listopad
* Dlugosc kwitnienia - 10-14 tygodni przy oswietleniu 12/12 na indoorze
darek1917 pisze:fubar myslisz ze jak bym miał mozliwosć hodowli w domu to bym takie pestki dawał na out/ gdzie ja to pisalem? -- dalej mam ochote cos urwac czlowiekowi ktory probowal prawdziwa sprowadzona bezposrednio z Indii South indian out: zamiast dac mi ;>/
narazie pozostaje sezonówka, w tym roku lipa straszna z outa
Wiem znowu zaczynam: Don kiszot
ja tez jestem cierpliwy:)opis masz jak w banku
Nie tak jak Ja ;)
Harvest (zniwa) na oucie - Pazdziernik, Listopad
Hodowli czy uprawy? Znaczy sie masz mozliwosc uprawiac ale nie mozesz hodowac?
Wiem znowu zaczynam: Don kiszot
Nie tak jak Ja
Jak doskonale wiesz- Sezon sie w Polsce konczy sie ~15 pazdziernika. Potem przymrozki bywaja na tyle silne, ze zabijaja rosliny.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.