Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 199 / 2 / 0
Czasem nie rozumie ludzi .. Nie rozumie ich systemu wartości .. Dla wielu ludzi narkomanie to społeczne dno , może nawet się wydawać , że są dla nich gorsi od zboczeńców i przestępców .. Dla mnie człowiek który przegrał całe życie przez narkotyki , który sobie nie poradził , ale nie stał się skurwysynem i nikogo nie skrzywdził jest bardziej wartościowy od człowieka który potrafi tylko ranić inne osoby .. A dla innych , nie mających pojęcia o narkotykach pewno tylko śmieciem .Wystarczy tylko poglądać czasem tv , ich zakłamane dane na temat dragów , prochibicje i robienie z narko i lekomanów ostatnich skurwysynów .. Przeciez jeśli zaćpam nikogo nie krzywdze , co najwyzej jesli biore jakies dragi to robie krzywde tylko sobie ..Wiec co to tak boli innych ludzi ..

Oczywiscie na świecie są też ludzie którzy to rozumieja ( chocby to forum :-) ) , jednak do wielu chyba to nigdy nie dotrze.
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2007 przez Xavi, łącznie zmieniany 2 razy.
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
jakoś wydaje mi sie że narkotyki dobrem nie są, czasem jak patrze co zrobiły z niektorymi ludxmi z forum (chociażby taki minos) to skutecznie odstrasza mnie od cpania.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Dany system wartości jest nieodłącznym elementem rzeczywistości społecznej, w której żyjemy i pozycji, którą zajmujemy. Nie dziw się więc, że w społeczeństwie o poglądach - w większości - konserwatywnych, wzmacnianych przez idee kapitalizmu, narkotyki nie są mile widziane.
Dlaczego ludzie stworzyli fałszywy system wartości?
Ludzie niczego sami z siebie nie stworzyli. Na początku nasz instynkt stadny, konieczność życia w grupie a w dalszej kolejności zaprogramowany w nas konsumpcyjny styl życia (podział pracy) spowodowały wytworzenie takiego a nie innego systemu norm, których nieprzestrzeganie spycha na na margines społeczny. Takie życie. Narkotyki to inny świat, życie w iluzji, nie wymienialne na żadne materialne dobra (po skonsumowaniu ofcoz:)). Dziwisz się?
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2007 przez P-paranoi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Hmm a ja myślę, że tym co anmi rządzą zależy na tym byśmy nie widzieli drugiego dna w tym całym syfie. chodzi mi tu głownie o moje ulubione psychodeliki, które chcać niechcąc każą nam myśleć, analizować i otwierajanam oczy. Takei jest moje zdanie - lepiej mieć pijany motłoch, który Zrobi wszystko co każe p prezydent bo to "jest dobre", niż upalony, zgrzybiony myślacy tłum, który zadaje pytania "dlaczego mam ytak kurwa robić? przeceiż to jest pojebane!" ;-) To moje subiektywne odczucia i mogę sie mylić. Jednak wydaje mi sie, ze mj pokazała mi pewne rzeczy, któych bym w stanie abstynencji nie widiszał, wydaje mi sie...
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Lepiej wjebać komuś etykietkę ćpuna i przestać sie martić o niego bo jest zły, fałszywy, dno społeczne. Nie trzeba sie troszczyć o niego, ponieważ nie stanowi w pełni normalnego zdrowego spoleczeństwa, nie zachowuje sie jak porządny człowiek. Prawi nabierają pozornej pewności siebie i naiwnie wytłumaczą sobie rozwiązanie problemu.

"Ludzie, którzy postępują anormalnie, niekoniecznie muszą byc szaleńcami" - E. Aronson

Polecam jego książkę "Człowiek - istota społeczna". Warto przeczytać
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
ja tez niestety nie rozumiem jak ta ludzka MASA może mieć takie poglądy, ale toleruje to i jakoś daje rade. Nie rozumiem codziennych ludzkich problemów i zmartwień, ich hierarchii wartości, ich celów w życiu i tego wszystkiego. Może w przyszłości babilon częściowo wplecie sie w moje zycie bo nie wykluczone ze będe pracować i mieć rodzine ale nigdy nie będe przywiązywać wagi do sfery materialnej. A tak właśnie jest z ludźmi, mają swój system
uczyć sie-> pracować-> mieć rodzine i wychowywać dzieci
nie twierdze że ćpuny mają racje w swoich pogladach ale czy znacie ćpuna który przejmowal by się tym że nie ma butów z najnowszej kolekcji albo tym że nie wygląda tak jakby chcial?
Ja lubie swoje podejście do życia, niecały rok temu zmienilo się one o 180 stopni i tak jak jest teraz jest super. Nie szyfladkuje ludzi i nawet jeśli ktoś żyje tak jak żyje to nie będe sie tym przejmowac, mozecie mnie szufladkować jak wam sie podoba, mam na to wyjebane. Niektórzy nie pojmuja tego że codzienność to tylko życie jakich jest nieskonczenie wiele, każde sie konczy i zaczyna, jaki sens marnować je na zdobywanie materialnych dóbr? I po co to? Jaki sens obawiać sie śmierci? Zyje to zyje, umre to umre. Teraz jestem pod skrzydłem opiekunów ale w przyszlosci pewnie bede pracowac bo zyje w takim swiecie gdzie zyje sie za pieniądze.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mirror »
Xavi pisze:
Przeciez jeśli zaćpam nikogo nie krzywdze , co najwyzej jesli biore jakies dragi to robie krzywde tylko sobie ..Wiec co to tak boli innych ludzi ..

też tak myślałam, ale wiem że jeśli rodzice by sie dowiedzieli o moim ćpaniu bardzo by cierpieli, i krzywdziłabym ich ćpając.

nie wiedzą i mam nadzieję że się nie dowiedzą, bo by nie zrozumieli.
Nigdy nie żałuj, że zrobiłaś cokolwiek, jeśli robiąc to byłaś szczęśliwa.
  • 302 / 4 / 0
banshee pisze:
Może w przyszłości babilon częściowo wplecie sie w moje zycie bo nie wykluczone ze będe pracować i mieć rodzine ale nigdy nie będe przywiązywać wagi do sfery materialnej. A tak właśnie jest z ludźmi, mają swój system
nie twierdze że ćpuny mają racje w swoich pogladach ale czy znacie ćpuna który przejmowal by się tym że nie ma butów z najnowszej kolekcji albo tym że nie wygląda tak jakby chcial?
Bardzo dobrze pwoiedizane. Ale o co mi chodzi. Już greccy filozofowie podzielili świat na materialny i ten 'duchowy' dostępny dla wybranych. Celem w życiu jest odrzucenie świata materialengo i zajęcia się duchowym. A waśnie z teog co widze, my 'ćpuny' właśnie do teog dążymy przez co wzbudzamy niechęć i wrogość tych 'normalnych'. Kiedys czytałem, że pbjawami zażywani narkotykó są właśnie]
[/quote]

W tym niczego złego nie widze, ot nasz normalny obowiązek. Chodze do pracy i cieszę się, że ma to jakiś wkład w nasza cywilizachje, mały bo mały, ale jest to zawsze cos. A no i $$ z tego jest, i nei trzeba kombinować kogo tu przekrecic, czy zajebać, czy "hmm wezme 10g ziola, zrobie z tego 20, 2 dla mnie i pareset zł do przodu". Też sieuczę, bo nieche robictego co robiedo końca życia i fajnie byłoby miećwiększy wkald w rozwój cywilizacji ;) miec rofdzinę i dzeci, ot nasz ludzki obowiazek.
  • 217 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2007 przez ChestYakaMarkos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 302 / 4 / 0
[quote="ChestYakaMarkos"]
co ty gadasz? znasz narkusa, który nikogo nie skrzywdził? nie pobił, nie okradł, nie oszukał, nie okłamał? weź się zastanów. Jeśli ktoś się stacza, to zawsze ciągnie ze sobą kogoś innego? więc jak ty sobie wyobrażasz, że ćpun może nikogo nie ranić? ]

Witdomo są ludzie i ludize. Albo znowu to być mzę zależy od miary nałogu i substancji. Ja nikogo nie pobiłem, nie okradłem, nie przekreciłęm, jeżeli chodzi o skrzywdzenie to mozę tylko rodzice, ale sami piją i pare razy palili ze mną wiec juz chy\ba sieprzyzwyczaili. zreszta jestem tym co nie wypierdala kasy starszym, nie robi im jazd, uczy sie i żyje uczcciwie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.