Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zawsze gotowałem suszki no i dobra. A tu zrobiłem po raz pierwszy ze świerzaków i miałem wrażenie, że nieco słabiej klepią. Co Wy na to? Piszcie wogóle jak robicie wywarek. Chyba nie było takiego teamtu.
Borrasca:
Mało sprecyzowane. Jeśli sypniesz na gotową pizzę to spoko. Kilka minut podgrzewania i też będzie dobrze. Jeśli dłużej i w temperaturze powyżej 70 stopni to będzie pyszna pizza i tyle.
Ja tego nie zauważyłem. Może z pieczonych grzybów coś ucieka w eter, ale nie gotowanych.
korkorio pisze: Z wątku ogólnego]
Borrasca:
Mało sprecyzowane. Jeśli sypniesz na gotową pizzę to spoko. Kilka minut podgrzewania i też będzie dobrze. Jeśli dłużej i w temperaturze powyżej 70 stopni to będzie pyszna pizza i tyle.
Ja tego nie zauważyłem. Może z pieczonych grzybów coś ucieka w eter, ale nie gotowanych.
[/quote]
uszone są mocniejsze, większe stężenie psylocyny i psylocibiny , praktycznie kilkakrotnie większe.
Z stąd ta różnica w mocy.
borrasca pisze: Czy uszone to ususzone? Jeśli tak to ciekawe. Do tej pory myślałem, że świeże są mocniejsze.
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, bo zawsze suszone jadłem, z suszonych wywar robiłem.
Ale czego ludzie myślą, że świerze są mocniejsze?
Nawet w fag o łysicach tak jest napisane.
Ja pierwszy raz, ostatnio jadłem świerze i na pewno nie są mocniejsze od suszonych.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.