Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mutozo »
karany za kradziez i posiadanie (narkotykow 7,5 gr amf),od tego czasu kradziez sie nie powtorzyla i raczej nie powtorzy, paranoja lub cos w tym rodzaju nie zbadane przez psychiatre bo w koncu to tylko skutki palenia zielska, paranoja, ; ostatnio na 0,5 roku przed odwieszeniem zlapany z o,5 mj, pojde siedziec? moge? musze wg obowiazujacego prawa, nie jestem raczej bandyta, nie chcialem, ale co poradzic? jak mi powiedzial pan policjant :" kto ma miekkie serce ma twarda dupe". jak tu nie zwiesic!? ale co tam. mam zamiar sie uczyc, moze nie pojde? jak ktos tu juz pisal zostane najwyzej menelem, dla panstwa jako instytucji to niewielka strata, bo w koncu ma swoj system represji i molestacji umyslow... co mi szkodzi... krok wstecz, 1,5 roku w plecy... niby nieduzo, aha... super
nie mam zamiaru sie poddac. operacja na noge i ruszam do walki. hahahahaha. zeby to takie proste bylo

ps. o nie moge
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
Jak bedziesz miał szczescie to mogą ci przedłużyć i zwiększyc zawiasy a jak nie ...
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / / 0
mozesz chyba sie tlumaczyc ze to na twoj uzyteg bylo
i chciał bys poproscic o leczenie a nie o wyrok
kolega tak wykombinowal ale on mial z witamina A problemy wiec moze predzej lykneli
Uwaga! Użytkownik sajberszaman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 1 / 0
mutozo pisze:
karany za kradziez i posiadanie (narkotykow 7,5 gr amf),od tego czasu kradziez sie nie powtorzyla i raczej nie powtorzy, paranoja lub cos w tym rodzaju nie zbadane przez psychiatre bo w koncu to tylko skutki palenia zielska, paranoja, ; ostatnio na 0,5 roku przed odwieszeniem zlapany z o,5 mj, pojde siedziec? moge? musze wg obowiazujacego prawa, nie jestem raczej bandyta, nie chcialem, ale co poradzic? jak mi powiedzial pan policjant :" kto ma miekkie serce ma twarda dupe". jak tu nie zwiesic!? ale co tam. mam zamiar sie uczyc, moze nie pojde? jak ktos tu juz pisal zostane najwyzej menelem, dla panstwa jako instytucji to niewielka strata, bo w koncu ma swoj system represji i molestacji umyslow... co mi szkodzi... krok wstecz, 1,5 roku w plecy... niby nieduzo, aha... super
nie mam zamiaru sie poddac. operacja na noge i ruszam do walki. hahahahaha. zeby to takie proste bylo

ps. o nie moge
Sory za odkopanie tematu ale po tej wypowiedzi można stwierdzić jedno - ten gośc nadaje się tylko do monaru ... Dawno nie widziałem tak "dziwnie" napisanej wypowiedzi. Jak tak będzie wypowiadał się przed sądem , to nie ma problemu - sami skierują go na leczenie. A żeby już nie był to taki całkem offtop to podam tylko dla przykładu że znam kumpla co miał zawiasy 2/4 za kradzież , ponownie złapany i dostaje... kolejne zawiasy - to nie możliwe ? też tak myślałem dopóki nie widziałem jego papierów z sądu . A z kolei drugi kumpel ma zawiasy z 3 paragrafów - posiadanie i handel , kradzież z włamaniem , pobicie . Ale jest z nim sprawa tego typu , że niema ojca i można powiedzieć że opiekuje się matką i rodzeństwem . Sąd niby taki dla niego łaskawy ale dopierdolił mu 30 tys zł kar i kosztów rozpraw , i póki co nie chcą mu tego umożyć , takze może być różnie.
A gdy już byłem duży postanowiłem mury burzyć
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kraig »
Ten gosc(drugi,bo pierwszy jezeli mial zawiasy za wlam i potem to samo ,to nie mam pojecia jak to mozliwe) nie poszedl siedziec bo wszystkie sprawy mial za co innego (dragi,wlam,pobicie nie maja ze soba nic wspolnego przeciez) Kumpel z osiedla tez tak mial, najpierw za radio chyba przypal ,potem dojebal komus ,i za 3 razem chyba z siuwaksem wpadl ,do tego jeszcze podczas zatrzymania probowal jebnac psu.Sedzina cos tam pierdolila ze oskarzony zachowywal sie agresywnie wobec policjanta a ze ma juz zawiasy za pobicie to rozwaza puszke ,ale dostal zawiasy ,i normalnie ma ojca i matke.Klient potem cos jeszcze odjebal tylko nie wiem dokladnie co bo sie przeprowadzilem i podobno poszedl siedziec na pol roku bez mozliwosci wyjscia wczesniej,wpadam ktoregos dnia na stare osiedle ,a Tomek juz na wolonosci po 2 miechach chyba , podobno stary dal w lape komu trzeba .Ogolnie mowiac zalezy na kogo sie trafi ,jak nie ma sie farta to moze byc nie ciekawie ,np. pare lat temu kumpla z bylej klasy zlapali na goracym na dziesionie i uwaga uwaga na same dzien dobry dostal sanki (!) ,wczesniej zero przypalow na psach ,no nic czysty jak lza koles , a tu taki numer .
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: arahael »
w niektorych przypadkach za dziesione jest wieksza lipa niz za posiadanie czy handel wiec nie ma sie chyba czemu dziwic ze dostal odrazu sanki (dziesiona+narzedzie=zbrodnia = handel+nieletni )
z fartem arahael :)
Uwaga! Użytkownik arahael nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.