A dlatych co pala to niech tylko zobacza jaki to grozny narkotyk: (nie umialem sie powstrzymac)
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=13343
trawa to okropne zlo gorsze od hery, wiec jak umisz to wybierz mniejsze zlo.
buczu pisze: Z tego co mi wiadomo w czechach NIE ma legalizacji. Wydaje mi się, że legalizacja jest tylko w Holandii, Belgii, Szwajcarii i częściowo w Austrii.
No to się pomyliłem. To nieźle ...
No ale wynika z tego, że jednak w Czechach nie jest legalna ...
Ktoś mi jeszcze pisał, że można uprawiać 1 roślinkę, ale nie można jej suszyć, palić, robić ciasta itd.
1. palnie nielegalne
2. posiadanie nielegalne
3. sprzedaz nielegalne
4. nasiona nielegalne
5. uprawa legalna, zorzumialem ze 1 roslina na 1 osobe
z tej paplaniny czeskiej cos takiego zrozumialem
Nie ma legalu ale....
Patrzac z perspektywy Pragi( w innych miastach jest tak samo)
W kazdej dzielnicy jest coffee shop.Poznac go mozna po sprzedawanych dlugich bibulkach.Jaranie w nim jest na 100% legalu.Nikt sie nie czai.Dzointy , fajki, staff wylozony na stol.0 jakiegokolwiek przypalu.Gorzej jest z kupnem bo Czesi nie chca miec problemu z 'niedzielnymi turystami;.Palic w zasadzie mozna wszedzie.W najgorszym przypadku mandat(chodzi mi o palenie na 'miescie').Fajne jest to ze mozna sobie siasc, wyjac wlasny staf i nikt nie ma z tym problemu(to sie nie tyczy wszystkich knajp).Generalnie jest legal , tzn wszyscy przymykaja na to oczy.Najlepiej jest poznac kogos kto siedzi w klimacie, nie jest to problem bo dilerzy siedza w knajpach.cena ok 250 koron za gram=30 zl.Palenie jest nieporownywalnie lepsze niz w PL,Sztuki jak z holandii.Ale nie zdziwcie sie ze cala knajpa jara a jak bedziecie sie pytac to nikt niby nie ma nic do sprzedania;)Tam jest zupelnie inne podejscie do tego.Kupe ludzi nie sprzeda ale poczestuje.
I nie kupowac na ulicy - w wiekszosci przewal, jesli juz to dokladnie ogladnac i obwachac towar, mozna spokojnie wynegocjowac cene przynajmniej 2 razy mniejsza niz wyjsciowa.Ogolnie:trafic na knajpe(jest ich na prawde duzo ,w szczegolnosci poza centrum)zagadac nie namolnie a wszystko powinno byc ok.
Praga to maly amsterdam, trzeba tylko troche wiecej wysilku.
http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.