A dlatych co pala to niech tylko zobacza jaki to grozny narkotyk: (nie umialem sie powstrzymac)
http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=13343
trawa to okropne zlo gorsze od hery, wiec jak umisz to wybierz mniejsze zlo.
buczu pisze: Z tego co mi wiadomo w czechach NIE ma legalizacji. Wydaje mi się, że legalizacja jest tylko w Holandii, Belgii, Szwajcarii i częściowo w Austrii.
No to się pomyliłem. To nieźle ...
No ale wynika z tego, że jednak w Czechach nie jest legalna ...
Ktoś mi jeszcze pisał, że można uprawiać 1 roślinkę, ale nie można jej suszyć, palić, robić ciasta itd.
1. palnie nielegalne
2. posiadanie nielegalne
3. sprzedaz nielegalne
4. nasiona nielegalne
5. uprawa legalna, zorzumialem ze 1 roslina na 1 osobe
z tej paplaniny czeskiej cos takiego zrozumialem
Nie ma legalu ale....
Patrzac z perspektywy Pragi( w innych miastach jest tak samo)
W kazdej dzielnicy jest coffee shop.Poznac go mozna po sprzedawanych dlugich bibulkach.Jaranie w nim jest na 100% legalu.Nikt sie nie czai.Dzointy , fajki, staff wylozony na stol.0 jakiegokolwiek przypalu.Gorzej jest z kupnem bo Czesi nie chca miec problemu z 'niedzielnymi turystami;.Palic w zasadzie mozna wszedzie.W najgorszym przypadku mandat(chodzi mi o palenie na 'miescie').Fajne jest to ze mozna sobie siasc, wyjac wlasny staf i nikt nie ma z tym problemu(to sie nie tyczy wszystkich knajp).Generalnie jest legal , tzn wszyscy przymykaja na to oczy.Najlepiej jest poznac kogos kto siedzi w klimacie, nie jest to problem bo dilerzy siedza w knajpach.cena ok 250 koron za gram=30 zl.Palenie jest nieporownywalnie lepsze niz w PL,Sztuki jak z holandii.Ale nie zdziwcie sie ze cala knajpa jara a jak bedziecie sie pytac to nikt niby nie ma nic do sprzedania;)Tam jest zupelnie inne podejscie do tego.Kupe ludzi nie sprzeda ale poczestuje.
I nie kupowac na ulicy - w wiekszosci przewal, jesli juz to dokladnie ogladnac i obwachac towar, mozna spokojnie wynegocjowac cene przynajmniej 2 razy mniejsza niz wyjsciowa.Ogolnie:trafic na knajpe(jest ich na prawde duzo ,w szczegolnosci poza centrum)zagadac nie namolnie a wszystko powinno byc ok.
Praga to maly amsterdam, trzeba tylko troche wiecej wysilku.
http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.