mam problem z jedną z moich małych pojawiło się na niej coś dziwnego i białego:
[ external image ]
a także ten listek jakos dziwnie wyglada (w tle widac listki z poprzedniego zdjęcia):
[ external image ]
Dzięki za wszelaką pomoc!
Jest na to rada:
zbieraj skorupki od jajek (np po jajecznicy albo omlecie :)) - wrzucaj je do sloika i zalej wodą.
Taką wodą podlewaj rosliny 2, 3 razy w tygodniu...
p0zdroo
Czytałeś? Przeważnie pomaga ;)
Co do gleby, słuszna uwaga, warto sprawdzić pH /mam manie jakąś z ph ;p/
Ile masz roślin? Oraz czy jak kopałeś dołek, równo mniej więcej sypałeś do każdego z nich porcje krowiego i dolomitu?
szkoda, ze tak pozno
ja moje wsadzilem w ziemie 3 tygodnie temu i wygladaja mniej wiecej tak:
[ external image ]
i tak
[ external image ]
:)
pozdroo
ALE będzie dobrze :] !!
własciwie to miało byc wiele wiecej tych roslinke lecz niekompeteny wspólpracownik 2 przelał :o! :/ .... i mialem duzo chujowych pestek ... zadna z jednej odmiany nie wyrosła :/
pierwsza partia nasion poszla 1 kwietnia w wate, druga partia 7 dni pozniej
zastosowalem taktyke: w dzien, kiedy bylo jeszcze na + doniczki staly w ogrodku lapiac troche slonca, na noc chowalem je do garazu, gdzie bylo te minimum 6, 7 stopni - tak przezyly przymrozki :)
troche sie nanosilem tych doniczek, ale jak widac na fotkach warto bylo - bo w te upaly co niedawno nas zaskoczyly roslinki byly juz dosyc spore :) i zaczalem je partiami wrzucac w ziemie :D
na dzien dzisiejszy najstaarsza roslina ma ponad miesiac (od momentu wrzucenia w wate), mysle, ze niezly wynik jak na outdoor bez porodówki :D
niedlugo dostaniecie nowa porcje fotek, nakrece tez kolejny filmik i wrzuce na youtuba za jakis czas
niestety brak wolnych chwil spowodowany (aktualnie) sesją, oraz fakt, ze musze napisac jeszcze kilkanascie rozdzialow pracy licencjackiej, nie pozwalaja mi na fotkowanie moich malenstw czesciej niz raz na 2 tygodnie :P
pozdrooo :)
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina
Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.