mam naseptujacy problem mialem pare nasion zalatwiane przez kumpla X na 20 nasion wykielkowalo mi tlyko 3 i problem polega na tym ze po wsadzeniu je w ziemie okolo 2 tyg temu nic z nich nie wyrasta :|
i nie wiem czy zaczac sie juz martwic i kombinowac od nowa
jak sadzicie?
jedyne co moge sobie zarzucic to to ze moze troche za bardzo ubiłem ziemie:-/
a optymalny okres na sadzenie nasion kiedy sie konczy?
Tomek17 pisze: jedyne co moge sobie zarzucic to to ze moze troche za bardzo ubiłem ziemie]
to jest drugi błąd, nasiono sie wsadza na głebokosc 1 cm okolo, ja tak wsadzam i po 3-4 dniah sa juz na wierzhu. To plus ta zbita ziemia moglo dac efekt tyh 2 tygodni[hoć przyznam ze i z tyh 6 cm juz powinno wyleź] ale nie grzeb w tym i poczekaj jeszcze. Podlewaj to trohe bo jak bedzie suho to nic z tego nie bedzie. a co do kiełkowania to ja robie tak i jak narazie 100% skuteczności : 4 waciki kosmetyczne obwijam bandarzem w taki prostokącik i wkladam to takiego metalowego pojemniczka [etui po zapalarze] na to nasiona spryskac konkretnie i przykryc je tak z 2 razy zlozonym bandazem znowu i jeszcze raz spryskać. Puźniej kłade to na grzejniku zeby mialy cieplo i kielkują elegancko. czasami przykrywam to jeszcze wieczkiem zeby wilgoc duzej utrzymac wsrodku.Tomek17 pisze:
a optymalny okres na sadzenie nasion kiedy sie konczy?
To dopiero moj 2 sezon wiec jeszcze nie jestem tak elegancko w temacie jak reszta ale staram sie robic to jak najlepiej bez zbednych błedow
jeszcze raz dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
Pozdro
Pozdrawiam
Jean Cocteau
Narkotyki dzieci kupują na przerwie szkolnej. Ekspert: w Polsce hitem jest jedna substancja
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Medyczna marihuana działa – polemika z tekstem OKO.press. Odpowiedź autora: dowody są słabe
Olejek babci pod lupą. Policja sprawdza, czym w Wigilię zatruła się 14-osobowa rodzina
Podlascy policjanci sprawdzają, czy 14-osobowa rodzina, która w Wigilię trafiła do szpitala, mogła zatruć się olejkiem z konopi. We wtorek służby ratunkowe zostały wezwane do jednej z wsi w powiecie zambrowskim (Podlaskie). W organizmach członków 14-osobowej rodziny wykryto narkotyki.
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony
Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.