Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 91 / 16 / 0
Calkiem niedawno zostalem zlapany z pewna iloscia zielonego suszu, zostalo zlapanych wraz ze mna kilka innych osob. Pomijajac przyjemnosci z Policja, czekalem na rozprawe. Pewnego dnia dostaje papierek - oho - pewnie wyznaczona data rozprawy - mysle.

Co sie okazalo, sprawa zostala umorzona z powodu....
badań ktore stwierdziły że to konopia siejna :>
Ostatnio zmieniony 24 września 2008 przez Anatol, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji"
Jestem wytworem swojej wyobraźni, moje posty też.
  • 114 / / 0
teraz poprostu bądź ostrożny, już wiedzą kogo mają obserwować ;>
Ostatnio zmieniony 21 marca 2007 przez Benedykt de Spinoza, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Benedykt de Spinoza nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Jah Cie ocalil :D :D :D

hehe, a tak powaznie to na ladnym farcie pojechales :) Tylko ciekawe czy jakos zle to zbadali czy naprawde taki sort na miescie jest ze tak malo THC, chyba ze to "spod chmurki" bylo :)
  • 19 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kostek »
Pewnie zjarali to wszystko sami, a podłożyli do badań siejkę.
Jak ja miałem przypał, to od rozpoczęcia do zakończenia sprawy zniknęło ponad 3 g...
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hk48m »
No i właśnie to chyba trochę powód do zmartwień. Ja ostatnio miałem okazję rozmawiać z kumplem, który się uczył ze mną w podstawówce. Jest policjantem w prewencji. Sam zawsze dużo jarał.. no i nadal jara. W sumie jak wielu młodszych policjantów. Oni doskonale wiedzą o co chodzi i jak to wygląda. A 5 kolesi w maluchu, z przekrwionymi oczami i wyrazem lęku na twarzy to standard.

Jednak mimo, że wiedzą to przeważnie udają, że jest wszystko OK. Często zatrzymywała mnie policja, gdy miałem coś przy sobie. Nigdy nie było problemu, chociaż 2 razy byłem pewien, że pałkarz wszystko kuma. Nic się jednak nie stało.

Gorzej tylko jak ktoś z nas będzie narzędziem np. do rozpracowania kogoś wyżej. Wtedy nie będą się patyczkować i momentalnie dorzucą nam zarzut posiadania, a powyżej jednego worka naturalnie handlu. A za to do 10 lat. Chyba, że... będziemy współpracować... I to jest dopiero problem!

Szkoda, że przyjęło się, że typowy marihuanista to 16letni chłopaczek ze szklaną lufką na klatce schodowej. A do tego jeszcze agresywny ;). W moim środowisku praktycznie wszyscy palą, średnia wieku to ok 30. Jakoś jednak nikt się nie przyznaje.... porąbane prawo.
Uwaga! Użytkownik hk48m nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Jak ja miałem przypał, to od rozpoczęcia do zakończenia sprawy zniknęło ponad 3 g...
wytłumaczeniem może być również to że poprostu wysuszył się troche materiał...

zważ sobie materiał jebnij na noc na grzejnik ciepły zważ rano, gwarantuje że będzie mniej a przecież roztocza tego nie zjarały...

pozdro
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 3523 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
paliłem kiedyś tak wysuszony towar, że 12 lufek ważyło 0,3 g. Czyli gram miał jakieś 40 lufek 8-(
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan G »
O kurwa, trochę dużo. Anatol ty to masz farta.... Ale wież mi psy zazwyczaj to totalni kretyni, idjoci itd, ale niestety czasami można trafić na inteligentnego psa, ale raczej to rzadkość przynajmniej ja na takiego nie trafiłem, bo psy zazwyczaj mają tylko instynkt :)
Uwaga! Użytkownik Pan G nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku

Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).