uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 10 / / 0
Czesc wszystkim...
zgodnie z instrukcjami na forum, zbudowalem box, lampe, system nawietrzania, poznalem sposoby nawozenia itp itd...

ogolnie wszystko bylo zajebiscie pomocne ;)

Teraz... sytuacja wyglada nastepujaco. Krzaki zyja juz prawie 80 dni od okolo 50 naswietalne w systemie 12/12 zyja sobie kwitnac.
Wszystko wyglada spoko - z 4 roslin dwie trenowalem podcinaniem topa a dwie naginaniem (zapomnialem co jak sie nazywa, efekt ten sam).

Sposrod tych dwoch z podcianym topikiem, pokusilem sie o zaszuszenie zbioru- ktory i tak byl pieknie oblany zywica i jak to z biala wdowa bywa slicznie bialy.

Kwiatki szuszyly sie prawie tydzien, wetylowane w ciemnosci, ale... cholera! pachna ogorkami na nie ganja! :)

czy ktos wie z czego to moze wynikac???

przez dlugi czas stosowalem zwykly nawoz do surfinii, na flo totalBloom GHE (one part), a teraz Ripen GHE. Obciete topy mialy okazje zasmakowac w total bloomie, ale juz nie w ripenie.

Czy da sie cos zrobic z zyjacymi roslinami zeby nie walily ogorkiem tylka ladnie- ganja?

Co ciekawe, gdy flow sie zaczynalo, zaduch w calej chacie byl taki, ze balem sie pizze przy drzwiach odebrac. 2 filtry weglowe pomagaly przez ponad tydzien, po czym roslinka przestala mocno pachnac. W tej chwili to mam wrazenie z bez filtrow nic by czuc z niej nie bylo. A jak sie okazalo po odcieciu 2 topikow i ich wysuszeniu, pachna wspomnianymi ogorkami cholera!

Wszelkie pomysly / wskazowki mile widziane :)

wielkie dzieki
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Mialem kiedys podobny przypadek, ale nie z WW i nie zapach typ "ogorek"

Mianowicie, pachnialo starymi skarpetkami, takim wręcz sianem czy czym.
Potem jeszze jeden, tylko w tym przypadku akurat biohumusem ;)

powąchaj swoje nawozy, bo rośliny często przesiekaja wlasnie lekko takim zapaszkiem, choc nie jest to regula!!

jesli masz je na koncowym bloomingu, moze pora na ostatniego harva? popatrz po rureczkach, jak sa brazowe, to scinaj :)
  • 11 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Kosiu »
Mi również kiedyś WW po wysuszeniu śmierdziała "ogórem" :nuts: podlewałem tylko biohumusem.
Uwaga! Użytkownik Kosiu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
pewnie masz WW z femaleseeds.nl

poprostu taki zapach, jedne smierdza wisniowo, inne ogorkowo inne skunowo a jeszcze inne cynamonowo...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: blazko »
faktycznie mam ww z femaleseed...

w chwili obcnej jestem po tescie - dziala... mimo ogorka

wiec w sumie czym sie przejmowac? :)

(ale gdyby ktos mial jakis pomysl na zmiane, chetnie poslucham)
  • 10 / / 0
zapach ogora zacznyna znikac, zle dzis znalazlem w krzakach cos bardziej niepkojacego... otoz mam podejrzenie ze sie zhermily... oprocz damskich wloskich wzdloz lodyk zauwazlem, na niektorych takie jakby kuleczki z wloskiem (jest ich bardzo malo- pojedyncze sztuki widze, choc roslina jest mocno zbita i ciezko cos przez kwiaty dostrzec).

Jedna, z najwieksza iloscia dzis scialem. Czy powinienem zrobic podobnie z pozostalymi 3?
to wdowa feminizowana, wiec sie mocno zdziwilem.

Doradzicie cos niecos?

dzieki!
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Jak masz już dojrzale, tzn brazowowawe kwiaty, to scinaj ;)

i nie zapomnij zapodac zdjec przed harvem ;)
  • 10 / / 0
zdjecia sa z czasu calej hodowli (EDIT: uprawy :) )... niezbyt regularnie ale kazdy etap rosliny mam ;)

poscieciu, ususzeniu, schowaniu - zamieszcze ;)
Ostatnio zmieniony 11 marca 2007 przez blazko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3523 / 54 / 0
Co do zapaszku. Palonko nie będzie pachniało palonkiem od samego początku. Zamknijcie wysuszony towar w większej ilości (min 20 g ) w jedym worku/słoiku a typowy zapach marihuany powinien się pojawić po jakimś czasie.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 52 / / 0
witam, nie chcialem zakladac nowego tematu, więc:

moj brat wsadzil juz moje 2 nasionka do ziemi, bez kiełkowania na husteczkach i czekania na kiełek. troche mnie zdenerwowal ale mniejsza z tym. Probowal ktos ziarenka bezposrednio do doniczek wsadzac?

juz za jakis czas bedzie 4 doba, ile maksymalnie czekac az cos wyjdzie? i czy da rade jeszcze jakos uratowac te nasionka? jest to northernlight (female) i white widow zcannabis.fr.pl , troche lipa jak by sie zmarnowaly ale juz czasu nie cofne. czekam na odpowiedz , pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).