Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
podbili do mnie: 1 niebieski i 2 zieloni(ŻW), przetrzepali, bach, 0,55g "suszu roślinnego koloru zielonego" :O czekam na wyrok, ale bede mial 6m w zawiasie na 3 lata :/ ale chodzi mi o kuratora, jak to z tym jest? ile razy sie bede z nim widywal czy cos? moga mi w trakcie tego zawiasu robic testy na dragi czy nie? jak nie ma szans na zadne teksty to mi ulży :)
  • 803 / 8 / 0
raz na miecha

chwila z jakiej okazji ZW? tak przypadkiem czy co? :rolleyes: Na wojo chyba za mlodys jeszcze sadzac po roczniku w nicku? (sie rymlo :-D ) ;-)
  • 25 / / 0
ostatnio łażą mieszane patrole niebieskich i ŻW i kolega na takie ścierwo trafił
na tropie marzeń jak szalony detektyw...
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
hehe moja matka jest kuratorem sądowym wiec wiem wszystko;) Dozór musisz miec przynajmniej raz na miesiąc, bedzie cie pytac czy bierzesz/pijesz, co robisz w wolnym czasie, jak ci sie zyje i takie tam. Jesli bedzies unikał kuratora, to zostanie to przekazane sądowi i z tego powodu mozesz miec dalsze nieprzyjemnosci. Lepiej wiec regularnie sie spotykać, byc miłym i nie narzekać. Dozór kuratora nie jest taki najgorszy, moja matke na przykład lubią z tego co widze, wiec zalezy na kogo trafisz.
Kurator nie jest od tego zeby ci robic testy na dragi. Moja matka kilka razy wpadała na chate, a tam goścviu totalnie naćpany. Wtedy po prostu wychodzi, ale ma obowiązek napisać to w swoim dozorze.
Pamietaj ze od opini kuratora wiele zalezy. Im lepsze bedzie miał o tobie zdanie, tym lepiej.
  • 645 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Może się też pytać sąsiadów o twoje zachowanie itp.
Niektórzy idą bardzo na ręke ;-)
Zależy na kogo się trafi.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 11 / / 0
ostatnio łażą mieszane patrole niebieskich i ŻW i kolega na takie ścierwo trafił
a no taki mix to mnie podbil :D a ci zieloni tacy wkurwiający że masakra, wyjebali do mnie z tekstem jak bylem tylko z nimi czemu tego nie wyrzucalem jak widzialem że ida (a ze to stróże prawa i porządku skapnelismy sie jak byli od nas juz 2 metry jak mi latarką po oczach poświecili...), a jak trzepali kolege który nic nie mial co 2 sekundy do mnie z tekstem ręce na widoku... a chcialem wyrzucic z tajniaka bo juz ciemno bylo i moze by nie zauważyli :/ nakablowali na mojego kolege co w woju jest ze na przesluchaniu byl...

rozwalil mnie powód przetrzepania jaki wpisal smurf w papierach : możliwość zacierania śladów przestepstwa... nic innego chyba nie mogli wymyslec, a raczej nie moglo byc tak ze od tak sobie mnie trzepią :D pozatym w mojej miescinie to była chyba policyjna akcja miesiąca :D

a jest szansa że kurator zmyje się szybciej niz po okresie na ktory go dostaje? np jak bede grzeczny :) itp? bo mam go podobno dostac na okres trwania zawiasa, czyli 3 lata ;/ ale to mowie podobno, na wyrok czekam

aha, i jeszcze jedno, czy moja szkola zostanie poinformowana o calym tym syfie? wolal bym zeby nie, bo i tak mam na pieńku ze wszystkim co sie tylko w tej szkole rusza :D smerfy mowily ze nie poinformuja szkoly, ale kurator, i sąd to inna bajka, wie ktos moze jak to bedzie?
  • 645 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Możesz sie ubiegać o wcześniejsze odpuszczenie kuratora po jakimś tam czasie.
Warunek to dobra opinia, 0 przypałów, praca, szkoła itp.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 161 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Evenement »
Spotkał się ktoś z takim przypadkiem, ze kur(w)ator przy rutynowym spotkaniu przetestował mocz pod kątem dragów? W sumie wydaje mi się to mało prawdopodobne bo wątpię, żeby kuratorium przeznaczyło kapitał na tego typu rzeczy, ale bardzo możliwe chyba jest, że kurator moze zalecic rodzicom, żeby takie takie testy były przeprowadzane.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Nieprawda. kuratora nie można "odwołać", jesli wyrok sądu ustanawia dozór na rok, to masz go na rok, zwłaszcza u niepełnoletnich.
Kurator nie może zmusić do badań, bo nie ma takiej mocy.
  • 352 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
zielona pisze:
Kurator nie może zmusić do badań, bo nie ma takiej mocy.
O ile sie nie myle (a mylić sie moge) to kurator za pozwoleniem rodziców, a nawet chyba bez moze zlecic badania. Podpisujesz przecież (we wiekszosci przypadkow) papierek ze bedziesz sie wstrzymywać od zazywania srodków oduzających, a kurator moze to chyba sprawdzic czy ten warunek jest przestrzegany (w sumie to ja byłem na warunkowym i kurator mi powiedziała ze jak co to testy bedą, no ale mogla straszyc)? Nie jestem pewien na 100, ale tak mi sie wydaje.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.