Pozdr.
novo.
Pozdr.
novo.
I czy jak HPS 150w bedzie smigał 24/h to nie przypali/zapalą mi sie te deski? Myślałem żeby okryć sciany czymś grubszym np. karimatą (zamiast malowac na biało) lub kocem ratunkowym- nie wiem co to ale widziałem gdzieś na forum fote growboxa z tym na scianach ;), i gdzie ew. można to dostać?
no troche glupota zaczynać uprawe od kiełkowania:/ zwłaszcza że uprawa potrwa troche(od 2,5 do 4 miechów) dlatego warto pożądnie przygotować chociaż miejsce uprawy, polecałbym Ci zaoptarzyć się w hps 70w tak na poczatek , no i na jedną-dwie rośliny starczy znakomicie, cena hps70w waha sie od 70 -120 zł, oczywiscie uzywane na allegro lub w dziale giełda na stronie www.lampy.com.pl, do tego 3 wiatraki, (2 na górze w pobliżu lampy wyciagające) i na dole jeden wpychajacy bądź dziura zeby sobie powietrze wlatywalo:D to koszt okolo 15 zł, ja poszlem do miejscowego sklepu komputerowego i wymontowali mi 3 wiatraki za dyche z jakichs starych zasilaczy:), jeszcze ~10 zl na folie mylarowa z apteki i/lub ~3 zł na folie alu ale ta jest krucha i w tekturze dość niewygodna. to by bylo na tyle, mozliwe tylko ze jak krzaczek bedzie kwitnac to bedzie wydzielal zapach, jezeli on ci przeszkadza to z wlasnej praktyki polecam wegiel aktywny, do kupienia na allegro, i zaszyc w poduszeczke z materiału i zatkać tym wentylatory. Mam nadzieje ze wytrwasz bez przypałów z tą hodowla i niedlugo bedziesz sie cieszyc wlasnym wspanialym ziółkiem:D
powodzenia
Jak juz pisalem, na razie zostane przy swietlowkach(musze to kupic na dniach, a na hps'a bym czekal) jak dobrze pojdzie, to do kwitnienia uzbieram na hps'a, a jak nie to trudno, poczekam do drugiej uprawy. Na razie sam fakt ze wykielkowaly sprawil mi nielada frajde, jak zobacze listki to bede chyba skakal z radosci :P
Co do filtra, to zaloze na 100%, bo starszy pare razy jaral i dokladnie zna zapach. Mialem juz jeden przypal, jak z kumplem jaralismy i starszy przechodzac kolo pokoju zjarzyl ocb i byla lekka bura. Niestety starszego nie przekonam, bo kilku jego znajomych jaralo kiedys stuff, potem przeszli na twardsze dragi i teraz wachaja kwiatki od dolu :/
Jeszcze przy okazji spytam, kupowac sam wegiel i macic filtr, czy moze uzyc np gotowego do okapow?
Zapewne jak juz cos sie zacznie dziac, to zrobie fotorelacje i tam bede wiecej pytan zadawac.
Pozdr.
novo.
Mylar to nie to samo co koc ratunkowy.
Jak pomalujesz na biało, taniej Ci wyjdzie panie studencie ;)
WW to biała odmiania, z tego co wiem, dość ciężko się ją uprawia. Bardzo nie lubi jak się doda zbyt dużo nawozów, wody, lub gdy ma za niskie/wysokie pH
Co do filtra, mój dorbry znajomek robił sobie kiedyś sam ale jak to sie sprawdzało w praktyce to nie wiem
Brał szmate, węgiel (nie wiem czy kamienny czy brunatny), młotek, obwijał węgiel w szmate, i potem walił aż sie kruszył na drobne kawałki.
@L&M
chłopcze, nie mów głupot bo w aptece na bank nie kupisz foli mylarowej za 8zł, to jest KOC RATUNKOWY
gheez
---edit---
jebąłem sie :D
w kocu ratunkowym nie ma mylaru
Pan_Jah_from_Brazylija pisze: Nie.
Mylar to nie to samo co koc ratunkowy. Co prawda w kocu jest troche mylaru, ale to nie to samo!
Jak pomalujesz na biało, taniej Ci wyjdzie panie studencie ;)
WW to biała odmiania, z tego co wiem, dość ciężko się ją uprawia. Bardzo nie lubi jak się doda zbyt dużo nawozów, wody, lub gdy ma za niskie/wysokie pH
Co do filtra, mój dorbry znajomek robił sobie kiedyś sam ale jak to sie sprawdzało w praktyce to nie wiem
Brał szmate, węgiel (nie wiem czy kamienny czy brunatny), młotek, obwijał węgiel w szmate, i potem walił aż sie kruszył na drobne kawałki.
@L&M
chłopcze, nie mów głupot bo w aptece na bank nie kupisz foli mylarowej za 8zł, to jest KOC RATUNKOWY
gheez
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.