twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
witam! od razu wrzucam fotę moich roslinek... wszystkie maja po 10 dni i rosna pod HPSem, temp. okolo 30 stopni ciagle...

[ external image ]

ta na srodku foty najlepiej rosnie, a pozostale nie dosc ze wyszly z ziemi pozniej (kielkowaly wszystkie rowno, wszystkie z jednej paczki), to teraz dziwnie wolno rosną i im sie listki zwijają i wyglądają na suche... oto fota jednej z nich:

[ external image ]

jak uwazacie, czym to jest spowodowane? jak temu moge zaradzic? za cieplo, za sucho?
podlewam raz na 2 dni srednio i przed podlaniem patrze palcem w ziemi na glebokosci 5cm czy juz jest sucho...

PROSZE O POMOC! tu chodzi o życie roślinek! :D
uhahahahahahub! inweed, inweed...
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
raz na dwa dni? troche rzadko jak dla mnie. ja takie male roslinki codziennie, albo dwa razy dziennie podlewalem, odpowiednio mniejszymi dawkami, ale czesciej...
mi sie wydaje, ze za sucho maja. probuj podlewac czesciej ale mniej, potem, jak juz kozrenie sie rozrosna, to mozna podlewac rzadziej, ale wiecej.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
Mi to wyglna : "mutanty" : czasem sie coś takiego trafia.
Wiekszośc z tego po jakims czasie wyrasta. Inne nie - moga sie praktycznie zatrzymać na tym etapie...
czasem sie to trafia - i czym to jest w tym wypadku spowodowane nie wiem- może to być efekt jakiś paskudnych alleli recesywnych. ;) Pozostaje Ci tylko czekać: moze sie ruszą: i wyrosna z tego : /
- powiedzmy, że w 90% przypadków takie rośłiny po pewnym czasie ruszaja: i rosna prawie normalnie.

mutantów które maja stale zdeformowane liście u konopi sa nieczeste - a to sie czasem pojawia - jedna na kilkadziesiat lub wiecej sztuk.. jesli masz kilka to jesteś albo w czepku rodzony albo masz strasznego pecha.

ps: to nie przesuszenie: wtedy rośliny po prostu wiedna i zasychają. - Nie wyglada to takze na złe pH
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: ellendil »
och mutanty? to są white widow prosto z femaleseeds :( wszystkie z jednej paczki... mam nadzieje, że aż takiego pecha nie mam :P
a moze problemem jest wilgotnosc powietrza? nie nawilżam niczym , bo czytalem ze więcej żywicy jest dzięki suszy właśnie...
uhahahahahahub! inweed, inweed...
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Do stadium produkcji zywicy jeszcze maaaaasz szmaaaaaaaaat drooooooooogi ;)
To dopiero masz w kwitnieniu, a jak narazie jesteś w późnym kiełkowaniu/wczesnym okresie wegetatywnym.

---edit---
White widow? a wiesz że są b. wrażliwe na pH? ;)
Kup tester.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
ellendil pisze:
och mutanty? to są white widow prosto z femaleseeds ]

Czyli prawdopodobnie linia wsobna female: prawdopodobnie z samozapylenia ;)

ellendil pisze:
a moze problemem jest wilgotnosc powietrza? nie nawilżam niczym , bo czytalem ze więcej żywicy jest dzięki suszy właśnie...
Nie jest to problem z wilgotnością. Tak jak jah pisał- teraz podczas wegu wilgotnosć nie ma wpływu na : ilosc zywicy: Zreszta i podczas kwitnienia: wpływ ten nie bedzie zbyt wyraźny : Za to może to sprzyjać pojawieniu sie przedziorków. / ale naw. powietrza nie ma potrzeby - /
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.