Dział służący informacji na temat zmian w prawie – proponowanych, jak i wprowadzonych w życie.
ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
Witam

Taka hipotetyczno-teoretyczna sytuacja [chociaz juz niedlugo pewnie calkiem prawdopodobna] - w polsce zalegalizowano ziolo. Posiadanie, uprawe i handel(pod nadzorem odpowiednich organow oczywiscie :) ).

I teraz: czy mozliwe jest sprowadzenie do kraju pewnej ilosci ziola z innego panstwa, ktorego prawo zezwala na posiadanie i obrot towarem narkotycznym w rownym stopniu co polskie prawo? Paczka zapakowana i zaplombowana w obecnosi odpowiedniej osoby, na poczcie czy gdizestam i otwarta dopiero w polsce.

Przejdzie?
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 803 / 6 / 0
To chyba zalezaloby od ustawy i regulacji co do sprowadzania takich substanicji?
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
IMO tak. Pod warunkiem ze nie złamiesz prawa w państwach przez które bedziesz przejeżdzał (przykład do niemiec nie wolno nic wwozic, takze jakbys chciał przewiezc z holandii to chyba tylko statkiem) i jezeli w polskim prawie bedzie poprawka co do art. o sprowadzaniu.

[quote="rysiekzklanu"]

Taka hipotetyczno-teoretyczna sytuacja [chociaz juz niedlugo pewnie calkiem prawdopodobna] - w polsce zalegalizowano ziolo. Posiadanie, uprawe i handel(pod nadzorem odpowiednich organow oczywiscie ]

nie łudziłbym sie... :D
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
a tak hipotetyczno-teoretycznie:
po co Ci to wiedziec? :D

pytam z ciekawosci ;)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
rysiekzklanu pisze:
Taka hipotetyczno-teoretyczna sytuacja [chociaz juz niedlugo pewnie calkiem prawdopodobna]
Heh, coz za optymizm :)
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: iwanow69 »
takie akcje w moich najlepszych snach sie nie pojawiaja
  • 755 / 19 / 0
tak sie zastanawialem nad otwarciem kofiszopu :)
bo: wchodzi w zyciue ustawa o legalnosci handlu kanabisem - trzeba otworzyc interes szybciej niz konkurencja.
i zastanawialem sie skad szybko naruchac duzo materialu dobrej jakosci, bo skuna z osiedla z piaskiem, ktory nie dziala tak jak powinno dzialac ziele, nie bede przeciez sprzedawal w moim przybytku rozkoszy :)

oczywiscie skromny pol kilograma z wlasnych zapasow sie zanjdize, ale na ile to wystarczy jak zleca mi sie do sklepu jaracze z calego miasta i okolic? :-D [wkurrrrrwia mnie pisanie postow tutej!!!!]
no a poza tym wypada miec jakis wybor, a nie coffeshop ala komuna, gdzie na polce jedna odmiana tylko pachnie :)

p.s. tylko nie podpierdolcie mi pomyslu na biznes ^^
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
bo: wchodzi w zyciue ustawa o legalnosci handlu kanabisem - trzeba otworzyc interes szybciej niz konkurencja.
bo wchodzi czy bo może wejdzie kiedyś?

p.s. tylko nie podpierdolcie mi pomyslu na biznes ^^
ojjj to kurwa jesteś moją konkurencja bo jak tylko to będzie możliwe to ja zakładam sieć takich coffeshopów w których będzie sprzedawane tylko zioło+hash własnej produkcji + hasz z importu hehehehe
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 884 / 31 / 0
Haha, to też jest zabawne - gdyby ziółko stało się legalne, tego samego dnia pojawiłyby się tabuny ludzi sprzedających materiał z własnych hodowli, tak jakby im magicznie wyrosło w parę godzin ;)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
ej rysiu, rysiu nie mysl ze z hyperrealnych tylko ty masz jakies pomysly biznesowe he he :-D

btw.
skad takie wiesci? Myslicie ze w PL jest takie bezprawie zgodne z prawem i na ziele nie bedzie zadnej koncesji, ale na sprzedawanie alko juz trzeba? ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich