zakupić zamierzam:
- system hydro GHE aquafarm (http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod= ... =&p=13&sz=)
- granulat ceramiczny jako podloze
- nawozy firmy GHE
- lampa sodowa 400W
wszystko mam zamiar upchnąć do szafy 180x50x100, ktora ma stać w piwnicy.
tylko teraz pare pytań!
1. jak pogodzić wymóg rośliny do wentylacji i jednocześnie do ciepłego powietrza? piwnica jest zimna i jeśli miało by to się wentylować, to grzałka pracowałaby prawie non stop i zużywała dużo prądu.
2. czy lampa w szafie sie nie przegrzeje?
z gory bardzo dziekuje za pomoc!
jako ze to bedzie moja pierwsza hodowla.
zakupić zamierzam:
- system hydro GHE aquafarm (http://hemp.pl/produkty.…?inf=t&prod=p60122034026184…)
- granulat ceramiczny jako podloze
1. myśle że dodatkowa grzałka nie bedzie ci potrzebna, bo będziesz miał dość ciepła z lampy, a tym bardziej jeśli ty chcesz zakupić 400W
2. Jeśli będziesz miał dobrą wentylacje to nie. Z przegrzaniem to nie słyszałem żeby sodówka mogła się przegrzać.
co do wentylacji to wystarczy mały otwór? bo przeciągi mają miejsce w piwnicy, z tego co się orientuje :P
Zamierzam hodować white widow, która jak wyczytałem może osiągnać 120 cm wzrostu. W mojej szafie będzie co najwyżej 90cm wolnej wysokości. Czy wcześniejsze przejście do stanu kwitnienia, przy takim właśnie wzroście spowoduje jakieś nieprzewidziane smutne konsekwencje?
W żaden sposób się nie odbije żle na roślince, a wręcz przeciwnie, nawet jej wyjdzie na dobre. I tobie też bo więcej szczytów-wiecej palenia
kiedy zacząć stosować FIM i LST?
doczytałem że LST gdy bedzie 4-5 pięter liści, a kiedy FIM?
bardzo przepraszam, że kolejny raz odpowiadacie na to pytanie :(
Zresztą, FIM'a mozesz stosowac kiedy chcesz :)
Tylko nie za czesto ;D
W moim wypadku LST stosowalem juz prawie od samego poczatku wzrostu rosliny /moze 3-4 pietro/
Uzywalem do tego sznurka do pętania mięsa, okablowanego grubego druta
Zamierzam hodować white widow, która jak wyczytałem może osiągnać 120 cm wzrostu. W mojej szafie będzie co najwyżej 90cm wolnej wysokości.
co do wentylacji to wystarczy mały otwór? bo przeciągi mają miejsce w piwnicy, z tego co się orientuje :P
Jesli nie na uklad/lampe to zrob na gorze otwór, a po przekatnej umiesc wiatrak
Z tym że, postaraj sie wentylator umiescic na dole boksa, aby zimne powietrze wędrowało przez lampe, schładzało ją i samo ogrzewalo sie. Dzieki temu cieple powietze bedzie szło na twoją rośline.
Jeśli to ma być twoja pierwsza hodowla to nie polecał bym hydroponiki, na pierwszy rzut lepiej uprawiać soil(w ziemi).
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."