Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 48 / 1 / 0
zakłądam ten temat bo zajebiście mnie to ciekawi czy da sie to zrobic i jezeli da sie wychodowac łysice w domu to jak co trzeba zrobic co kupic co przyniesc warunki jakie są do tego potrzebne wrzystko,ja bardzo jestem tego ciekaw,wiem ze to ponoc bardzo trudne ale ponoc mozliwe tylko ze jakies słabe mogą wyjsc czy to prawda i czy ktos wie dlaczego,wszelkie informacje o chodowli łysiczek beda mile widziane!!!może sie okaże że to wcale nie takie trudne i niebawem wrzyscy bedziemy mieli jeżyka w doniczce na parapecie a w niej mały sad łysiczkowy.pozdro i czekam na wypowiedzi:)
  • 67 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: skunk_one »
lysiczka to gatunek symbotyczny, nie obejdzie siie bez hodowli pewnych traw ale niestety nie podam ci jakich bo niewiem, ale generalnie raczej zapomnij, mysle ze zdecydownie lepiej sie w azurencensy pobawic
Uwaga! Użytkownik skunk_one nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jasiofix »
dowiedziałem sie i wyczytałem tyle że:najlepiej by było miec swoja mała prywatna łake w domu jeżeli takiej sie nieposiada to stworzyc jak najbardziej zblizone warunki bytowania łysiczek na łąkach.to znaczy potrzebna by była kwasna ziemia o odpowiednim stopniu zakfaszenia,najlepiej brac ziemie z łaki na której juz rozna gribki,poza tym wazna jest bardzo wilgoć,utrzymanie jej,co dziwne i o czym niewiedziałem to krówki oprucz przenoszenia zarodnkików pełnia jeszcze jedna wazna funkcje.w krowich odchodach znajduja sie bakterie oraz substancje które nasze grzybki bardzo lubia,żyje w krowiej kupie jeden rodzaj bakterji który zyje w symbiozie z łysiczkami,tak jakby karmi je a one karmia ją.poza tym metan który wydziela sie z rokładającej sie kupy powoduje szybszy wzrost grzyba no i azot zajebiście potzrebna sustancja własciwie bez duzych ilosci azotu nasze gribki w ogóle by niewyrosły.przejzałem mapy geologiczne z zawartoscia substancji odrzywczych w glebie i odkryłem że na wrzystkich 3 znanych mi łakach jest w glebie zajebiscie duża zawartosc azotu,jedym słowem ziemie moza by było nawozicz albo krowim gnojem i jakims dodatkowym nawozem azotowym albo ciagnac ziemie prosto z łaki .grzybni gdzie kupić niewiem z reszta poco kupować wystarczy nazbierac troszke.
aha i wychodowanie tego w domu jest mozliwe gadałem z gościem który cos takiego robił,przy dobrym nawożeniu róznymi substancjami mozna uzyskac rózna wyniki chodowli,załuzmy podlewajac nasze grzybki ekstraktem z jakiejś ciekawej roslinki,grzybek po czesci przejmuje własciwosci danej substancji,wniosek.mozna podlewac wywarem z szałwi czy innych smakołyków i prosze bum oprucz tego co zwykle po gribach mozna miec wiele więcej!!!beka.
obgadam sprawe z kolesiem i dowiem sie reszty,konkretów ,moze jakies zdjecia samej hodowli wyczaje.jak ktos ma dostep do takowych zdjec niech je umieści.pozdro
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
Bekę, to miał z Ciebie koleś, który Ci takie rzeczy naopowiadał ;]
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jasiofix »
czemu???bo co ty niewiesz ze tak mozna to odrazu niemozliwe a co ty znawca jestes jakis????jak tak to opowiedz o tym ja sie na chodowli nienzam ciekaw byłem i tyle!może sie wiecej wypowiesz niz tylko mądrowac sie możesz!
  • 414 / 8 / 0
Mozna wychodować grzyby. Tylko sprawa jest holernie trudna i nie warta zachodu jak na mój gust. Wpisz sobie jasiofix w www.duckduckgo.pl ktoreś z haseł: Psilocybe semilanceata lub psilocybe cubensis i wyszukaj grafikę. Od zdjęć z hodowli aż się roi.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
@Jasiofix, nie to że się mądruje, po prostu troche zabrakło Ci dystansu do tematu. Słyszałeś kiedykolwiek o grzybach nasączanych konopią czy szałwią? :-D Pomyśl troche chłopie.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: skunk_one »
koles ktory ci to powiedzial nie powiedzial ci wszystkiego , tzn musialbys wlasnie hodowac trawsko w boxsie, wogole zapomnij o hodowli lysiczek, a co do dodawaania innych dragow do pozywki/substrau to "powszechnie" wiadomo ze dodanie 5meo i dmt do tego substratu powoduje u grzyba zwiekszenie prodokcyji psylocyny/cybiny i jest to jedyny przypadek gdzy mozna zwiekszycz moc grzyba
Uwaga! Użytkownik skunk_one nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zieleń »
teoretycznie można też dodawać innych tryptamin... ale efekty mogą być najróżniejsze :-)
  • 762 / 6 / 0
wszedłem sobie na: portal -> grzyby -> uprawa:
https://hyperreal.info/taxonomy_menu/10 ... /9018/9193 (m.in.Grzybnia w miodzie - Hodowla psilocybowej grzybni w roztworze wodno-miodowym https://hyperreal.info/node/3898). i co? gówno. zobaczyłem wielki na zielonym napis hyperreal. ciekawe czy osoby zajmujące się serwerem słyszały o czymś takim jak archiwizacja danych (mieliśmy w końcu awarię ze stratą danych. co się po niej stało z galerią to już nie wspomnę).
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
ODPOWIEDZ
Newsy
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!