Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 158 / 2 / 0
SD - kulka
Nieprzeczytany post autor: Qpa »
Nie stosuję palenia, gdyż nigdy niczego nie paliłem.
Więc "kulka" wydała mi sie odpowiednia metodą dla Salvi.
Jednakże napotkałem pewne trudnosci.
Napisane jest aby zastosowac 8-28 swiezych duzych lisci SD. Sliny nie połykac ani nie wypluwać bo tak bedzie lepiej.
Przy pierwszym podejsciu zastosowałem 10 lisci.
No jakos je zmiesciłem chociaż cofnęło mni ze trzy razy choc efekt był.
Kolejnym razem posunąłem się do 15 lisci SD, no i jak na moje możliwosci to jest wszystko co mogę upchnąć do mojej jamy ustnej. Dodam że 15 dużych liści robi robotę (czas oczekiwania 15-20 min, efekty mocny ok. 30 min, i kolejne 30 min na ochłonięcie z wrazen, praktycznie w godzinie wszystko się zamyka i zaczyna sie zainteresowanie sprawami doczesnymi)

No ale moje pytanie jest jak łyknąć 20 lub 28 lisci, czy komus sie zmiesciło ? Może suszone będą lepsze, ale czy nie tracą one swoich niezwykłych właściwosci ?...
  • 115 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Apollo »
z tego co sie orientuje nie traca, btw. sprobuj moze z ekstraktem pod jezyk?
Uwaga! Użytkownik Apollo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mariu$ »
Ja wolę palić, liście SD mają obrzydliwy smak,bleeee
Uwaga! Użytkownik Mariu$ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Yimari »
Wczoraj w nocy zrobilem kulke z 1g suszu, pożułem przez okolo 5-10 minut i wyplulem bo juz czulem jak mi sie tresc zoladkowa podnosi do gardla. Dzisiaj zjarałem okolo 2g, efektu nie było a dym był tak potwornie ochydny ... że zastanawiam sie czy nie lepiej żuć liście i od czasu do czasu przygryzać czekoladą ...
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Salax »
Apollo pisze:
btw. sprobuj moze z ekstraktem pod jezyk?
Próbował ktoś? Mam sporo ekstraktu x20 i nie wiem jaką ilość powinienem użyć.
Uwaga! Użytkownik Salax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Dzisiaj zafundowałem sobie gram extraktu x5 do żucia. Utrzymałem go 40 min, później połknąłem. Efektów prawie żadnych, smak okropny. Przesłuchałem The Wall Pink Floydów. Po godzinie wypiłem piwo, żeby pozbyć się tego posmaku. Efekt? Ból głowy :/. Dziękuję, pozostanę przy paleniu (chociaż z moją astmą tą pewnie nie jest najlepszy pomysł, ale cóż...),
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 68 / / 0
Taaa ... ja jak wczoraj jarałem to wracając do domu czułem sie słaby a jak już w domu się znalazłem to byłem senny i bolała mnie głowa, czułem się jak po mocnym jaraniu mj (już po fazie).

Mam nadzieje że następnym razem będzie lepiej.
Uwaga! Użytkownik Yimari nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Astacus »
Lepsze to, niż nic. Chociaż wierz mi, palona SD działa, i to nieraz tak, że ciężko się pozbierać. Susz mi nic nie daje - ale ekstrakt (własnej roboty) to już zupełnie inna sprawa :). Z tym, że taki ekstrakt nie nadaje się do żucia najwyraźniej (zmarnowałem 5 dobrych jazd wkładając to do gęby).
"Na wszystko, co się zdarzy, masz gotowy, przywieziony z Ziemi schemat.
Jeżeli jakiś szczegół nie pasuje, to go po prostu odrzucasz."

- Doktor do Chemika
  • 68 / / 0
To było pierwsze palenie. Ile porcji nie ubitego, ale luźnego suszu, w wielkości naparstka, powinno starczyć na miłe spędzenie odrobiny czasu ?
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zonik »
Sam decyduj, to Twoja glowa, i Twoja tolerancja na salvinorin.
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.