uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
chcialbym sie dowiedziec po ile gramow wyciagaliscie z 1 topa(srednio)
Uwaga! Użytkownik cypis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Tomek17 »
tez jestem ciekaw ale wogole chciałbym sie dowiedziec czy moc towaru zawsze sie przedkłada na ilośc w pakiecie np: gdy kupowałem ziolo ostatnio to koles mi przyniósł 4 zbicia i niby to mial byc gram i mowi ze tak zawsze daje bo te hemik i jest bardzo mocny...czy to jest normalne czy zwykły rozbój
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cypis »
ja tez miewalem takie ze 4 szkielko grama wazylo i byl to dobry sprzet ale tez miewalem takie ze wychodzilo 9n szkiel w gramie i bylo rownie dobre.tak wiec nie koniecznie cie oszukal bo jest poprostu czasem taki ciezki material.a co do mojego pytania o wage tpoa to chyba trochwe sie wyglupilem piznelem wiaderko i cos takiego mnie zaciekawilo a teraz odchodzi i to durne pytanie mi sie wydaje
Uwaga! Użytkownik cypis nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
z topa wychodzi roznie. zalezy jak bardzo jest rozkrzewiony krzak, jak dlugo trzyma sie go na okresie wegetacyjnym jak ma zapisane w genach, jakie ma warunki, nawozy itd...

a co do ilosci to.
1. mokrego materialy wychodzi mniej objetosciowo.
2. materialu z wypelniaczami (piasek, sol itd) wychodzi mniej objetosciowo.
3. materialu z duza iloscia zywicy wychodzi mniej objetosciwo :)
4. Jak jest mocne ziolo to dilki daja mniej po to zeby wiecej zarobic co jest oczywiste
5. Jak jest mocne ziolo to czesto ma bardzo duzo zywicy co sie wiaze z punktem 3cim
6. Slabe ziolo najczesciej ma duzo wloskow mniej kwiatostanow i troche lisci dlatego objetosciowo wyglada duzo.
7. Zalezy czy jest ziolo sprasowane czy nie scisniete.
Jak zetniesz krzaka i zerwiesz topa i wysszysz to zajmuje on duzo miejsca a wazy przy swojej wadze. Mozna go scisnac i wtedy objetosciowo wyglada na mniej (znaczaco) a wazy tyle samo.

i dziala to w analogiczny sposob tylko ze na odwrot
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 52 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: konradts »
"Slabe ziolo najczesciej ma duzo wloskow"

what a bullshit :D rotfl

a co do tematu to nie da sie jednoznacznie ocenic sredniej wagi topa.na roslinie zazwyczaj sa duze(kilka-kilkanascie g),male(0,5-1g) srednie(1-2g),i pojedyncze kwiatuszki wielkosci paru mm.To tez zalezy od odmiany i od tego czy to indyjka czy sativa,to w tym wypadku roznice sa znaczne.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
jesszcze nigdy nie paliłem zioła które składało sie prawie z samych włosków (tych ktore sie brazowe robia jak sie scina rosline najczesciej) i było badzo mocne, najczesciej było srednie lub słabe i wygladało na ilosciowo pełno w huj a jak sie ubiło to była drobnica....
dlatego tak napisałem...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.