uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Ile wynosi przeciętny czas potrzebny na wychodowanie(od zasadzenia do zbiorów) indoorowej odmiany MJ??
Konkretniej ICE, oraz ile może wynieść w takich warunkach:

1. Duża doniczka na oknie, bez lamp tylko słoneczko(a przygrzewa tego lata całkiem nieźle) możliwie jakies nawozy itp.

2. Posadzona na outdoorze, dookoła rosną młode sosny, lecz miejsce jest w pełni nasłonecznione

?
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2006 przez S3Mi, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik S3Mi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Ile wynosi przeciętny czas potrzebny na wychodowanie(od zasadzenia do zbiorów) indoorowej odmiany MJ??
Konkretniej ICE
wystarczy minimum checi, a znalazlbys odpowiedzi na forum. okres wegetacji zalezy od ciebie, im dluzej, tym wieksza roslina i wieksze zbiory. okres kwitnienia zalezy od odmiany, poszukaj na stronie breedera ile dojrzewa Ice (ja ci nie powiem niestety, nie znam sie kompletnie na indoorze) calosc cos okolo 100-120 dni ale to naprawde zalezy od ciebie i od odmiany.
1. Duża doniczka na oknie, bez lamp tylko słoneczko(a przygrzewa tego lata całkiem nieźle) możliwie jakies nawozy itp.
2. Posadzona na outdoorze, dookoła rosną młode sosny, lecz miejsce jest w pełni nasłonecznione
na jedno i drugie jest juz chyba za pozno. typowy outdoor tez zalezy od odmiany, ale sadzi sie przewaznie kwiecien/maj a zbiera wrzesien/pazdziernik.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: S3Mi »
No właśnie na jednym piszą że kwitnie 8-9 tyg. a na drugim że kwitnie PO 8-9 tyg.

Ale wiem że kwitnięcie można wywołać samemu zmianą fotoperiodu.

Ale jeśli outdoorowo proces trwa ok 100-120 dni to myśle że do końca października się uda;) nie wspominając o tym że ostatnio mamy lekkie przesunięcie pór roku(zaczynają się później).
Uwaga! Użytkownik S3Mi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
No właśnie na jednym piszą że kwitnie 8-9 tyg. a na drugim że kwitnie PO 8-9 tyg.
moze sa gotowe do zbiorow PO 8-9tyg? raczej na pewno chodzi oto ze czas kwitnienia trwa 8-9tyg
Ale jeśli outdoorowo proces trwa ok 100-120 dni
co ty gadasz, chyba zle mnie zrozumiales :) caly outdoor trwa okolo pol roku, czyli 6 miesiecy, zaczynaja kwitnac jak dzien zrownuje sie z noca, a koncza zaleznie od odmiany, jedne sa gotowe we wrzesniu, drugie w pazdzierniku, trzecie nie dochodza wogole
nie wspominając o tym że ostatnio mamy lekkie przesunięcie pór roku(zaczynają się później).
obys mial racje i zima zacznie sie pooooozno :) a jesien bedzie ciepla i w miare sucha ;) pozdro

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
  • 9 / / 0
"Kwitnięcie: ~55 dni" - czyli taki zapis oznacza czas wegetacji + kwitnięcie?

Pory roku są przesunięte od jakiś 2 lat i efekt ten się ciągle powiększa.

A z tym outdoorem to rzeczywiście chyba dam se spokój, dzięki za info;)

Może ktoś kto chodował już ICE powie ile mu to zajeło?
  • 459 / 1 / 0
"Kwitnięcie: ~55 dni" - czyli taki zapis oznacza czas wegetacji + kwitnięcie?
naprawde jestes taki tepy czy tylko takiego udajesz? chyba masz czarno na bialym "Kwitniecie: ~55 dni" czyli ze roslina kwitnie 55dni, a weg to ci juz mowilem zalezy od ciebie, zreszta pisalem ze caly proces indoor trwa okolo 100-120 dni wiec jak mozesz pisac, ze 55dni to weg+flo?? do podstawowki nie chodziles, gdzie uczyli czytania ze zrozumieniem?? :D skoncz juz temat i nie zasmiecaj forum, prosze...

• 9 / / 0
Czytać ze zrozumieniem umiem bardzo dobrze tyle że niektórzy nie umieją pisać z sensem i tak jak powiedziałem na jednej stronie piszą że kwitnie X dni a na drugiej że po X dniach, więc się spytałem by się upewnić, oczywiste jest dla mnie że ten zapis oznacza kwitnięcie ale przy dwóch róznych wersjach nie jestem pewien czy to na myśli miał autor.

PS: W podstawówce nauczyłem się też stosować polskie znaki w pisowni ;-)
  • 459 / 1 / 0
PS: W podstawówce nauczyłem się też stosować polskie znaki w pisowni ;-)
patrz ja tez :) moze chodzilismy do tej samej szkoly :D pozdro

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.