Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 19 / / 0
znalazłem kilka informacji na jej temat wiecf niekrytykujcie odrazu teamtu bo ta salvia może tez troche działa
ktos probowal w jakis sposob i coś dalo?

http://www.sagewisdom.org/splendens.html

http://www.chez.com/bobione/Claude/salvia3.html -- to przeczytajcie podbno daje jakies efekty

ja ususzylem liscia spalilem i jedengo pod jezyk... ale po sporej dawce efedryny wiec sam niewiem ale WYDAWAŁO mi sie ze poczulem trocher jakby po malej ilosci MJ a napewno uspokojenie
Uwaga! Użytkownik chestertpg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
no naprawde nikt nieprobował?
Uwaga! Użytkownik chestertpg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 424 / 7 / 0
A taka szałwia z herbatki ziołowej? Jest sens próbować? bo to chyba ten sam gatunek, albo jakiś bardzo zbliżony do tej splendens?
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Szałwia lekarska nic nie daje. Salvia splendens zapalona przed salvią divinorum wzmacnia jej działanie.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
co do szalwii lekarskiej, pisze na opakowaniu ze przedakowanie moze doprowadzic do negatywnych reakcji ukladu nerwowego. mysle ze sproboje czaju, tak dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci :D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 47 / 1 / 0
Ja dawno dawno temu ( rok temu :D) paliłem salvie , ale nie divinorum. Mianowicie było tak siedzimy sobie i nagle ktoś mówi że jak się spali salvie to jest kapa. Oczywiście szybciutko chciałem to spróbować więc kumpel poleciał do domu i wziął 2 torebki herbaty z szałwi. Obraliśmy kierunek las i skopciliśmy parę trąbek, efektów nie było . Dzisiaj wiem jaki błąd popełniłem :) To nie ta salvia :)
Kwasowo :)
  • 375 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
newbe pisze:
co do szalwii lekarskiej, pisze na opakowaniu ze przedakowanie moze doprowadzic do negatywnych reakcji ukladu nerwowego. mysle ze sproboje czaju, tak dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci :D
moja była naginała czaj hahaha gadala ze bania nieziemska :D ale ja po 1 łyku powiedziałem "pierdole to" i poszedłem zapalic hahahahah
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.