Mam maly problem dzisiaj jedna z moich 2 roslinek (ta wieksza) wygiela sie do poziomu (jakby sie zlamala) rozgrzebalem delikatnie ziemie i zobaczylem ze koncowka lodygi jest bardzo cienka na wys 0.5cm i ma szerokosc jak igla, dalem teraz dwa patyczki zeby ja trzymaly co sie z nia moze dziac ?
Moge juz z tej rosliny klony pobrac czy jeszcze jest za mala ?
Stosuje 5 kompaktowek (3 szt) 23w Philipsa i (2szt) 24w Osrama ,ziemie do roslin egzotycznych ph 6, odzywki
Canna Vega i Cana Flora .
Ponizej przedstawiam zdjecia ze wczoraj jeszcze przed tym zdarzeniem :
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
214170544|1E4EF77DA2D16354A9753E02438BA56E|/
Lub w emule w opcji szukaj wpisz : [DviX - ITA] - Marijuana Growing Top Quality
pzdr
wiatr tez im pomaga nabrac wigoru.
Wydaje mi sie albo sa glodne i zjadaja dolne liski
Klony mozesz robic ale zobacz tuhttp://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19769
Wydaje mi sie albo sa glodne i zjadaja dolne liski
robią to bo tamte liście dostają za mało światła...
LeonardoDaVinci pisze:LOL uprawialeś kiedyś?Wydaje mi sie albo sa glodne i zjadaja dolne liski
robią to bo tamte liście dostają za mało światła...
Rośliny mają zdolność reutylizowania składników czyli pobierania z dolnych partii rośliny, napewno robią tak z azotem i potasem oraz kilkoma innymi ale w tej chwili nie pamiętam którymi. Dlatego objawy niedoboru niektórych składników mineralnych najpierw są widoczne na dolnych liściach.
To prawda że niedobór światła może się objawiać żółknięciem ale nie jest to jedyna przyczyna
Tak dla ścisłości
Pozdrawiam :-D
spójrz na fotke...
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.