Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
[ external image ]
2-amino-1-(tol-4-ylo)propan; 4-metyloamfetamina
beta-dezoksynormefedron
http://en.wikipedia.org/wiki/4-Methylamphetamine

Az dziwne ,ze nie znalazłem tematu o tej substancji na forum

http://www.rynekzdrowia.pl/Polityka-zdr ... 14,14.html

UE chce jak w przypadku Mefedronu wprowadzić zakaz wytwarzania i wprowadzenia do obrotu tej substancji na terenie państw członkowskich UE

P.S. Szczerze,dla mnie feta i jej analogi to wielkie gówno i trzymam się od nich zdala ,ale ciekawi mnie co to za substancja ,że UE chce wprowadzic sankcje jak w przypadku Mefedronu
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2013 przez zycie ponad wszystko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1037 / 10 / 0
Według informacji, które znalazłem w sieci, to słabe to gówno. Za Wikią: "having the highest potency for releasing serotonin relative to dopamine" - empatogenów mamy już całe mnóstwo, zapewne większość o niebo przekraczających działaniem to coś. I jeszcze za Shulginem: "(with 70 mg) It hit quite suddenly. I had a feeling of druggedness, almost an alcohol-like intoxication, and I never was really high in the psychedelic sense."
Imho, nic ciekawego - a że się polityki do tego dobierają, to tylko świadczy o ich głupocie. Na naszą korzyść, bo być może skupią się na tym, zamiast na czymś ciekawszym ;)
  • 259 / 39 / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.